Actualitate

Raed Arafat: „Portul măștii devine extrem de important”

Publicat: 27 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat Portul măștii devine extrem de important
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat că există o singură soluție pentru a limita numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus. Aceasta este respectarea normelor de igienă dar și a măsurilor de distanțare socială.

„Numărul de azi care se raportează la ora 13, este cel mai mare număr de până acum. Pentru restaurante eu ce am zis, este că în cazul în care se decide deschiderea lor, partea medicală stabilește condițiile în care ele vor funcționa. Astăzi va avea loc ședința în acest sens și acolo se vor stabili condițiile. Bineînțeles orice act pe care îl facem, că este vorba de școli, revenirea la locul de muncă, toate astea sunt riscuri care trebuie luate în considerare.

Singura soluție care rămâne pentru limitarea creșterii este respectarea regulilor! Respectarea regulilor minime de protecție este singura soluție pentru a controla situația în acest moment, pe lângă măsurile pe care putem să le luăm pe zone, pe regiuni dacă apare ceva deosebit”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „Portul măștii devine extrem de important”

”Nu sunt probe sau dovezi că cele mai multe infectări se întâmplă la locul de muncă, dar rămâne un loc important unde infectarea poate să aibă loc dacă lumea nu respectă regulile. Recomandările pentru reducerea aglomerației rămân valabile iar la locul de muncă insistența asupra regulilor, purtarea măștii în birourile în care sunt mai multe persoane este esențială.

Portul măștii devine extrem de important, dezinfecția înainte să urci în lift, toate aceste lucruri sunt acțiuni mici cu un impact mare. Dacă am febră, nu merg la locul de muncă, toate astea sunt modalități care pot reduce riscul infestării”.

Șeful DSU susține că trebuie ca numărul de testeefectuate să crească pentru a învinge pandemia de coronavirus.

„Numărul testelor trebuie crescute iar când vor deveni disponibile testele rapide, asta va duce la o creșetere semnificativă a numărului de teste, sunt în curs de validare la nivel de Uniunea Europeană”.

Raed Arafat: „Nu putem să spunem că totul va fi bine. Putem să ne așteptăm la o situație mai rea”

Raed Arafat a lansat un semnal de alarmă cu privire la situația pandemiei de coronavirus din România. Acesta consideră că trebuie să ne așteptăm la o situație mai rea odată cu venirea sezonului rece. Totodată acesta susține că, sunt foarte mulți ”experți” care lansează păreri nefondate care au un efect negativ asupra populației.

„Pandemia nu a trecut și s-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie. Adică poate lucrurile să devină și mai rele. La iarnă să fie mai rău. Pandemia care a fost în 1918-1919, nu primul val a fost cel mai rău. Noi nu avem astfel de informații, dar noi trebuie să ne așteptăm că lucrurile pot să se înrăutățească și noi trebuie să fim foarte pregătiți.

Sunt foarte mulți «experți» care vin cu păreri neavizate, nefondate, fără argumente științifice, dar aberează toată ziua și, din păcate, au efect asupra unei părți din populație. Mulți respectă regulile, dar această parte mică poate contribui la răspândirea bolii într-un mod necontrolat. Față de atunci, acum avem alte mecanisme și mijloace de luptă cu boala. Nu putem compara 2020 cu 1919.

Nu putem să spunem că totul va fi bine. Putem să ne așteptăm la o situație mai rea la toamnă și la iarnă și va trebui să fim mai bine pregătiți! Populația să fie mai înțelegătoare. Noi nu putem rezolva o problemă sau limita un risc fără participarea populației. Populația e un factor foarte important în această ecuație. Dacă toți înțeleg că trebuie să trecem acest hop împreună, atunci poate reușim să limităm impactul și să nu ajungem ca în alte țări”, a declarat Raed Arafat.

Adauga un comentariu