National

Raed Arafat renunță la carantina zonală în comuna Cernica. Incidența COVID este de 5,03 la mia de locuitori

Publicat: 16 apr. 2021
politist care sta la intrarea in localitate si verifica daca se respecta masura carantinarii
Raed Arafat renunță la carantina zonală în comuna Cernica, chiar dacă rata de incidenţă COVID era joi de 5,03 la mia de locuitori

Veste de ultimă oră de la autorități. Raed Arafat renunță la carantina zonală în comuna Cernica, chiar dacă rata de incidenţă COVID era joi de 5,03 la mia de locuitori. Măsura a fost adoptată ieri seara la ora 22,00.

Comuna Cernica a intrat în carantină pentru o perioadă de două săptămâni, pe data de 1 aprilie.

Raed Arafat renunță la carantina zonală în comuna Cernica

Secretarul de stat Raed Arafat a decis să suspende măsura carantinei zonale pentru comuna Cernica, cu satele aparţinătoare Cernica, Bălăceanca, Poşta, Căldăraru şi Tânganu, din judeţul Ilfov. Măsura a fost adoptată joi seara, la ora 22,00. Potrivit reprezentanților prefecturii Ilfov, rata de incidenţă COVID în Cernica era joi de 5,03 la mia de locuitori.

Joi seara, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, autoritățile au decis să își asume încetarea măsurii de carantină zonală, în comuna Cernica și satele aparțînătoare.

Conform hotărârii, „începând cu data de 15.04.2021, ora 22,00, la nivelul comunei Cernica se vor aplica măsurile prevăzute în HG 432 din 8 aprilie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”,  citată de romaniatv.net.

Rata de incidenţă COVID în Cernica era joi de 5,03 la mia de locuitori, potrivit prefecturii Ilfov. Comuna Cernica a intrat în carantină pentru o perioadă de două săptămâni, pe data de 1 aprilie.

De asemenea, în 18 martie, localităţile Berceni şi Otopeni au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

În aceste localități din județul Ilfov, carantina zonala s-a prelungit cu șapte zile, începând de aseară, de la ora 22,00.

După o analiză de risc a Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţă extraordinară, hotărârile privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, şi pentru oraşul Otopeni, judeţul Ilfov. Ordinul va necesita aprobarea lui Raed Arafat.

Raed Arafat, despre dezastrul din sistemul medical generat de migrarea medicilor români în Europa

Raed Arafat, șeful DSU a vorbit în direct în cadrul unei emisiuni de la Prima TV despre dezastrul din sistemul medical românesc. Secretarul de stat în MAI a explicat că totul a început cu migrarea medicilor români în Europa în contextul în care, la acea vreme, s-a luat decizia de a le tăia salariile.

Raed Arafat a explicat, în direct la un post de televiziune, faptul că degradarea sistemului medical din România a pornit în momentul în care medicilor români li s-au tăiat salariile. De altfel, odată cu tăierea salariilor, medicii au fost nevoiţi să caute alte arternative de câștig mai ales că mulţi dintre ei aveau rate bancare. Odată cu plecarea şi migrarea către vestul Europei, România a pierdut şi segmentul tânăr al lucrătorilor în sănătate. Că o altă precizare, secretarul de stat în MAI este de părere că dacă se va mai întâmpla acest lucru atunci societatea românească va face obiectul unui alt episod al migrării medicilor şi personalului medical.

Adauga un comentariu