Cancan

Raed Arafat: România este pregătită şi pentru scenariul de 2000 de infectaţi

Publicat: 15 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat România este pregătită şi pentru scenariul de 2000 de infectaţi
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat

Raed Arafat a făcut o prezicere care îi îngrijorează pe toți românii! Șeful Departamentului pentru situații de Urgență a făcut o serie de dezvăluiri în legătură cu modul în care vor acționa specialiștii în cazul înmulțirii drastice a cazurilor de coronavirus în țara noastră. Mai mult de atât, secretarul de stat a prezis că numărul pacienților de coronavirus va ajunge la 2.000.

Raed Arafat, mărturisiri despre cum se vor tria pacienții cu coronavirus

Secretaruld e stat în MAI a declarat că situația României depinde în acest moment de spiritul civic și de responsabilitatea românilor. Raed a precizat că în cazul creșterii numărului de infectări cu coronavirus, medicii vor fi nevoiți să trieze drastic. El spune că în acest caz, vor fi internați doar cazurile grave. „Dacă va creşte numărul cazurilor, vor fi internaţi numai cei în stare gravă!”, a declarat Raed Arafat, la Antena 1.

Cu toate acestea, Raed Arafat spune că statul este pregătit să facă față și unei situații grave, cum ar fi cea în care ar fi peste 2.000 de infectați deodată.

„Noi avem scenarii, sunt patru scenarii făcute. 2000 de infectați excluzându-i pe cei vindecați. Adică 2000 care sunt în același moment, testași pozitiv. Scenariile pesimiste întotdeauna există și trebuie luate în considerare de profesioniștii în situațiile de urgență și în medicină, dar nu înseamnă că șansa să se întâmple e mare. Întotdeauna ne pregătim pentru un scenariu foarte urât, chiar dacă acesta are o probabilitate foarte mică„, a explicat Raed Arafat, conform sursei citate.

Adauga un comentariu