Actualitate

Raed Arafat s-a imunizat cu a treia doză de vaccin

Publicat: 28 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat s-a imunizat cu a treia doză de vaccin
Raed Arafat apare aproape zilnic în fața românilor, pe micile ecrane, iar toată țara îl știe

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, s-a vaccinat, marți, cu cea de a treia doză de ser împotriva COVID-19.

„Secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat s-a aflat în această dimineață la Spitalul de Urgență “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” București, acolo unde a primit cea de a treia doză de vaccin împotriva COVID-19.
Totodată, parte din personalul din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență pentru care au trecut cele peste 180 zile de la schema completă efectuată s-a vaccinat cu a cea de treia doză de vaccin împotriva COVID-19.
Vaccinarea reprezintă un act de responsabilitate!
Vaccinarea este unica soluție de a ne recăpăta viețile normale de dinainte, fără a exista teama de îmbolnăvire!
‼️ Nu vă jucați cu sănătatea!

✅ Prin vaccinare împotriva COVID-19:

– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces”, transmite DSU, pe pagina de Facebook.

Anunțul făcut de Raed Arafat. Unde vom avea nevoie de certificat verde începând cu data de 1 octombrie 2021

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a vorbit pentru Digi24 despre certificatul verde. Acesta se aplică în localitățile unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori.

Raed Arafat a vorbit despre aplicabilitatea certificatului verde în localitățile din România. În localitățile în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, cetățenii pot merge la restaurant, mall și nunți dacă prezintă certificatul verde. De asemenea, oficialul susține că este simplu de verificat dacă persoana respectivă a trecut prin boală, a fost testată sau vaccinată, deoarece există o aplicație care poate citi codul QR. 

Această modalitate de verificare a persoanelor este utilă, fiind o măsură „pentru a limita impactul economic al pandemiei”.

„În loc să închidem anumite localuri, ideea e să se intre în aceste localuri pe baza acestui certificat. Este o măsură pentru a limita impactul economic al pandemiei. Bineînțeles, mai sunt și alte condiții: organizarea de conferințe, congrese, dacă te duci în anumite locații în spații închise, dacă este incidența mai mare sau în anumite situații să folosești această modalitate de verificare”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a vorbit despre aplicația prin care se poate verifica ce status prezintă persoana respectivă: dacă a fost vaccinată, testată sau dacă a trecut prin boală.

„Există aplicație care se descarcă de pe internet și permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei. Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene deja și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice.

Nu va fi diferență (față de aplicația folosită în Franța – n.r.). A fost o discuție cu colegii de la STS și au explicat că aplicația este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeași aplicație care o folosesc și francezii, pentru că e același concept al certificatului verde și aplicația poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc”, a mai transmis Raed Arafat.

Peste 350 de localități din țară au rata de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori.

Adauga un comentariu