Actualitate

Raed Arafat, secretar de stat: Capitala se confruntă cu o transmitere comunitară

Publicat: 19 iul. 2020
Raed Arafat: „Problema este că tu nu refuzi un lucru care se răsfrânge numai asupra ta, tu de fapt pui în risc viața altora.”
Raed Arafat: „Problema este că tu nu refuzi un lucru care se răsfrânge numai asupra ta, tu de fapt pui în risc viața altora.”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat în direct la RomaniaTV că este îngrijorat de numărul în creștere a cazurilor noi de Covid depistate în Capitală. Arafat susține că în București este vorba despre o transmitere comunitară și nu exclude luarea unor măsuri zonale sau locale de restricție, dacă transmiterea se va menține. La ultimul raport, Bucureștiul figurează cu 4.360 de cazuri de infectări de la debutul epidemiei, fiind pe primul loc în țară, depășind, începând de sâmbătă, județul Suceava.

Arafat susține că în București este vorba despre o transmitere comunitară

„În Capitală, din ceea ce vedem, există o răspândire comunitară și vedem că în ultima perioadă vorbim despre cazuri noi care apar la nivelul municipiului București, 50-100 pe zi. Și aici vorbim de cazurile noi. Cetățenii Capitalei trebuie să înțeleagă că dacă nu respectă regulile de distanțare și dacă nu folosesc mască așa cum este ea recomandată în orice spațiu închis, vom avea probleme foarte serioase și vom continua să vedem o răspândire la nivelul Capitalei. Dacă vedem că nu merge și continuă creșterea este posibil ca în urma analizelor realizate de specialiști, de epidemiologi, să ajungem să luăm măsuri zonale sau locale de restricție”, a declarat șeful DSU.

Gabriela Firea îl contrazice pe Raed Arafat: Sunt şi suficiente paturi de spital

În București există 45 de secții de AŢI, iar din acestea numai 6 au fost alocate pentru pacienții bolnavi de Covid-19. Gabriala Firea consideră că acesta este un detaliu extremd e revelant care ar trebui comunicat populației, pentru a nu induce panică.

„Subliniez încă o dată faptul că raportările Ministerului Sănătăţii se referă doar la numărul de paturi normale şi de ATI alocate în martie pentru tratarea infecţiei Covid 19 în spitalele de linia 1, 2 şi suport, adică 6 la număr (Victor Babeş, Matei Balş, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) şi nu la toate paturile normale şi de AŢI din spitalele bucureştene, în număr de 45!!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Primarul Bucureștiului susține că în prezent autoritățile dezinformează populația cu privire la numărul paturilor de ATI disponibile și nu comunică în mod corect cu cetățenii.

Adauga un comentariu