Actualitate

Raed Arafat, șeful DSU, despre un lockdown în toamnă: „Sunt măsuri care vor fi luate pe zone” – VIDEO

Publicat: 24 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat șeful DSU despre un lockdown în toamnă Sunt măsuri care vor fi luate pe zone - VIDEO
Anul 2021 a fost unul greu pentru toți, afirmă Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a fost întrebat, marți, dacă urmează un nou lockdown în România.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, marți, 24 august, că nu se așteaptă la un nou lockdown în România, dacă va crește numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

„Lockdown, cum a fost înainte, nu se preconizează, pentru că avem alte mijloace și alte posibilități. Noi, oricum, nu am fost într-un lockdown total, să spunem că am închis țara, cum s-a întâmplat în alte părți. Noi am avut poate o situație mai serioasă la începutul pandemiei, în primele două luni, însă, după, noi am mers pe incidențe, măsuri mai mult locale sau zonale, nu pe măsuri generale, cu mici excepții. Acest lucru va fi, din nou, abordarea noastră!”, a spus Arafat.

Acesta a precizat că starea de alertă va fi prelungită în România.

„Sunt măsuri care vor fi luate pe zone”, a subliniat Raed Arafat.

Restricții pentru persoanele nevaccinate anti-Covid-19

Șeful DSU, Raed Arafat, a susținut o conferință de presă, marți, alături de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat marți, la Ministerul Sănătății, privind ‘restricțiile pentru nevaccinați’, că ‘eu le văd altfel.’

‘Înainte erau restricții pentru toți. Acum, poate că o să fie permisii pentru unii, ca să nu ajungem din nou la restricții pentru toți.’, a explicat Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de ministrul Ioana Mihăilă.

‘Este un pic altfel situația. Nu e țintită persoana nevaccinată, ci încercăm să menținăm unele activități, fără să le închidem. Dacă menținerea acestor activități se va baza pe vaccinare sau testare, atunci persoana nevaccinată poate să se testeze. Are acces la un mijloc, altul decât vaccinarea. Noi, ce facem, este să aplicăm măsuri de sănătate publică pentru a limita răspândirea. Varianta nouă poate să se răspândească foarte rapid. E suficient un contact de două-trei minute fără mască, din ce citim, din concluziile științifice. Aplicarea unor măsuri de protecție sanitară și de sănătate publică este normală la acest moment.’, a mai declarat Raed Arafat, marți.

Ioana Mihăilă și Raed Arafat, despre vaccinarea obligatorie

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, nu exclud în mod categoric obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19, precizând doar că „în acest moment” nu există o discuție în acest sens.

„Cel puțin eu nu am participat la nicio discuție în acest sens, de a obliga oamenii să fie vaccinați în mod general”, a declarat secretarul de stat Raed Araft.

Ministrul Sănătății a apelat la amenințări voalate, afirmând că persoanele care refuză vaccinarea nu ar trebui nici să apeleze la secțiile de Terapie Intensivă.

„În acest moment, nu se discută despre vaccinarea obligatorie, dar sperăm totuși că oamenii care acum refuză să se vaccineze să fie comștienți de importanța vaccinării și să aleagă acestă variantă și nu aceea a internării în spital pe o secție de terapie intensivă infectați cu COVID. A lor sau a celor cu care vin în contact”, a precizat ministrul Ioana Mihăilă.

Raed Arafat anunță funcționarea spitalelor în regim mixt

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat faptul că se fac pregătiri pentru valul patru al pandemiei de Covid-19, iar spitalele vor funcționa în regim mixt, nu vor mai fi spitale speciale pentru Covid-19.

”Noi vom încerca să pregătim locuri pentru Covid-19 în fiecare spital, dar ideea este ca toate spitalele să funcționeze în regim mixt. Spitalele trebuie să funcționeze atât pentru Covid, cât și pentru celelalte afecțiuni.”, a spus Raed Arafat.

Adauga un comentariu