Actualitate

Raed Arafat, șeful DSU: „Noi nu obligăm pe nimeni să se vaccineze. Poți să prezinți test negativ” – VIDEO

Publicat: 10 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat șeful DSU Noi nu obligăm pe nimeni să se vaccineze. Poți să prezinți test negativ - VIDEO
Comitetul tehnico-științific din subordinea CNSU a respins vineri propunerea INSP de a se institui carantina zonală în București și în județul Ilfov, a anunțat Raed Arafat
Șeful DSU, Raed Arafat, susține că oamenii nu sunt obligați să se vaccineze, asta pentru că în vederea accesului la diverse evenimente s-ar putea prezenta test RT-PCR negativ sau dovada că a avut boala în ultimele 90 de zile.

”Când crești capacitatea, într-un restaurnat de exemplu, să fim siguri că persoanele care se vor afla acolo nu sunt un pericol unii pentru ceilalți. Noi nu obligăm pe nimeni să se vaccineze. Nu vrei să te vaccinezi, atunci te testezi sau ai avut boala în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin de 15 zile”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat anunţă înlocuirea unor restricţii: Pe stadion şi la concerte, doar cu vaccin, imunitate naturală sau test

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, anunţă eliminarea unor restricţii, odată cu prelungirea stării de alertă, şi introducerea unor noi criterii pentru participarea la evenimente publice.

Astfel, credincioşii musulmani nu vor avea restricţii în timpul nopţii de Ramadan. Este eliminată restricţia privind participarea la pelerinaje legată de domiciliu sau reşedinţă. Se va permite organizarea de procesiuni sau pelerinaje numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu public, ca evenimente test, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii MTS şi cu avizul MS.

Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau care se află în perioda dintre ziua 15 şi ziua 90 ulterioară confirmării cu COVID-19 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore. În timpul şedinţei de guvernul s-a adăugat, la solicitarea MS, şi testul antigen nu mai vechi de 48 de ore, cu condiţia prezentării unui rezultat certificat. Activitatea în cinematografe, instituţii de spectacole şi concerte, să se poată desfăşura cu participarea publicului peste 50% din capacitate doar ca evenimente test. Regulile de la evenimente sportive se păstrează şi aici.

Starea de alertă, prelungită! Excepția de pe 13 mai 2021. Arafat: Avem elemente de noutate

Raed Arafat a făcut, luni după-amiază, o serie de anunțuri importante.

Raed Arafat a spus că s-a aprobat prelungirea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai 2021.

„Elemenele de noutate se referă la permiterea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei în data de 13 mai 2021, în intervalul orar 2-5 dimineața, pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă a credincioșilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan”, a zis Raed Arafat.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori. Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat: Se permite organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje cu respectarea regulilor sanitare

Șeful DSU Raed Arafat a susținut un briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 10 mai.

Raed Arafat a declarat, la Palatul Victoria, la finalul ședinței de guvern din 10 mai, că „este eliminată restricția privind participarea la organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reședință.”

Organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje, numai cu respectarea regulilor sanitare
Șeful DSU a subliniat că organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje este permisă doar cu respectarea regulilor sanitare.

„Astfel, se va permite organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al ministrului Sănătății și al secretariatului de stat pentru culte.”, a precizat Arafat.

Competițiile sportive cu participarea spectatorilor, permise cu anumite condiții

De asemenea, luni, la Palatul Victoria, Raed Arafat a anunțat că evenimentele sportive de pe teriotirul României vor putea să se desfășoare cu spectatori, dar doar cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, sub formă de teste pilot și cu anumite condiții de participare.

„Crearea posibilității astfel încât competițiile sportive să se poată desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății”, a mai spus șeful DSU.

Adauga un comentariu