Local

Raed Arafat, șeful DSU România este prezent la Iași la un important eveniment – GALERIE FOTO, LIVE VIDEO

Publicat: 19 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat șeful DSU România este prezent la Iași la un important eveniment - GALERIE FOTO LIVE VIDEO
Raed Arafat și prof. dr. Diana Cimpoeșu

În aceste momente, secretarul de stat din MAI și șeful DSU România se află la Iași unde participă la lansarea unui proiect în colaborare cu Republica Moldova. Evenimentul are loc în Iași iar la acesta participă mai mulţi reprezentanţi din Guvernul României dar și din Republica Moldova.

19 august a.c., începând cu ora 10.00, va avea loc Conferința de deschidere a proiectului „The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for Resuscitation and Extrication (SMURD)
operating infrastructure, by increasing the level of training and maintaining the capacity of professional personnel to intervene în emergency situations – SMURD- 2”, finanțat prin intermediul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.

Proiectul este implementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în calitate de lider, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, Inspectoratul General de Aviație al MAI, Ministerul Sănătății din România, precum și cu următoarele instituții din Republica Moldova:
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Institutul de Medicină Urgentă. În cadrul acestui eveniment, beneficiarii proiectului vor prezenta o scurtă descriere a obiectivelor, activitățile ce urmează să fie desfășurate, dar și progresul obținut până în prezent. se arată în comunicarea oficială.

De altfel, la eveniment sunt prezenți mai mulți reprezentanți din județul Iași printre care Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, Dan Iamandi, inspectorul general al ISU, Alexandru Oprea, secretar de stat MAI din Republica Moldova, Zinaida Bezverhni, Ministerul Sănătății din Republicii Moldova, IPS Teofan, PS Iosif Pauleț, Adina Gîrjan- subprefect Iași

Adauga un comentariu