Actualitate

Raed Arafat: „Starea de urgență s-ar putea prelungi cu încă o lună”

Publicat: 06 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat Starea de urgență s-ar putea prelungi cu încă o lună

Starea de urgenţă provocată de pandemia de coronavirus s-ar putea prelungi în România cu încă 30 de zile, a transmis şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

„Dacă vorbim de starea de urgență, e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare (săptămâna aceasta – n.r.), înainte să ajungem la data limită a stării de urgență”, a spus Raed Arafat.

În ce priveşte perioada în care trebuie menținute măsurile pentru prevenirea infectărilor, Arafat a menţionat: „Starea critică, depinde – în unele țări a urcat și după, a început coborârea. În altele s-a menținut. Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Depinde cum va evalua situația”.

Încă șase persoane și-au pierdut viața din cauza Covid-19, în România, astfel că bilanțul morților a ajuns, luni dimineaţă, la 157.

Prim-ministrul Ludovic Orban preciza vineri că prelungirea stării de urgenţă se va decide în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus.

Tot vineri, şeful statului Klaus Iohannis a menţionat că ne așteaptă o perioadă grea, până vom atinge vârful crizei, și a făcut apel la românii din diaspora să nu vină acasă de Paște.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe data de 16 martie decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pentru 30 de zile.

Adauga un comentariu