National

Raed Arafat: Vor urma două luni dificile

Publicat: 29 aug. 2020
Raed Arafat ingandurat la o conferinta de presa
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că vor urma două luni „dificile” în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus.

Secretarul de stat a atras atenţia cu privire la faptul că vom avea o situaţie „destul de serioasă” când infectările cu noul coronavirus se vor suprapune cu gripa sezonieră şi a făcut apel la populaţie să se vaccineze antigripal şi să nu mai ţină cont de cei care contestă vaccinul, scrie agerpres.ro

Raed Arafat: Sunt persoane care vor avea simultan şi gripă şi coronavirus

„Sunt persoane care vor avea poate ambele infecţii simultan, sunt persoane care vor avea numai una sau numai alta şi persoanele vulnerabile, din păcate, sunt vulnerabile pentru amândouă. Persoanele vârstnice, persoanele cu comorbidităţi sunt vulnerabile şi pentru gripă şi pentru COVID. Vaccinarea este extrem de importantă şi de data asta trebuie ca oamenii să înţeleagă măcar acum să nu mai asculte de atacurile împotrivă şi să se vaccineze. Au o şansă mult mai bună să scape măcar de riscul acesta al gripei sezoniere sau să-l atenueze, pentru că vaccinarea nu garantează că nu vei face deloc, dar poate ajuta ca dacă faci (gripă – n.r.) să fie mai uşor impactul bolii respective asupra organismului”, a afirmat Raed Arafat.

Raed Arafat a subliniat necesitatea ca populaţia să respecte măsurile privind purtarea măştilor şi păstrarea distanţei, pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2.

Comentarii
Adauga un comentariu