National

Raluca Turcan, despre amenda primită pentru că nu a purtat masca de protecție: „Mai am zece zile să plătesc. Este o lecţie de viaţă”

Publicat: 07 apr. 2021
raluca turcan tine o conferinta de presa la guvern
Raluca Turcan a vorbit despre amenda primită pentru că nu a purtat masca de protecție în mijlocul unui grup numeros de persoane

Raluca Turcan a vorbit despre amenda primită pentru că nu a purtat masca de protecție în mijlocul unui grup numeros de persoane. Aceasta spune că mai are timp să plătească amenda. Mai mult decât atât, vicepremierul a afirmat că și-a învățat lecția și că virusul este unul periculos, mai ales după ce mai mulți cunoscuți si rude au murit de coronavirus.

Sâmbătă, 27 martie, ministrul Muncii, alături de preşedintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și de alți lilberali au participat la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu.

Potrivit imaginilor publicate de membrii PNL pe o rețea de socializare, s-a putut observa că nici Raluca Turcan și nici ceilalți participanți la eveniment nu au purtat mască și nu au respectat regulile de distanțare socială, măsuri recomandate de autorități.

Raluca Turcan, despre amenda primită pentru că nu a purtat masca de protecție

Raluca Turcan a explicat că nu a plătit, momentan, amenda primită în urmă cu doar câteva zile. Ea a apărut în fotografii fără mască la o acţiune de împădurire în Tălmaciu, judeţul Sibiu. Vicepremierul susține că acum și-a învățat lecția și a afirmat că nu este de glumit cu această boală.

„Mai am, cred, zece zile să plătesc. Am primit înştiinţarea în cutia poştală. Am 15 zile să plătesc jumătate din 500 de lei, dacă nu, o plătesc la valoarea întreagă. Povestea aceasta este o lecţie de viaţă şi anume că nu ai voie, că lider politic important şi factor de decizie, să laşi nicio secundă garda jos, pentru că şi o secundă din 100 de secunde dacă ai lăsat garda jos, semnalul este negativ şi suporţi consecinţele. A fost o clipă de neatenţie pe fond pentru care îmi pare foarte rău. Pe fond, sunt un om care respectă regulile şi întotdeauna am îndemnat la respectarea regulilor. În niciun caz nu a fost un îndemn la nesupunere.”, a zis Turcan.

Blondina a adăugat: „Evident că, în acest context, trebuia să fiu mult mai atentă şi, de aceea, pe fond, îmi pare rău, pentru că mesajul public a fost unul negativ, a fost aruncat în derizoriu un eveniment frumos pe care l-am făcut, am plantat 1.300 de puieţi. Mai ales îmi pare rău pentru că, structural, sunt un om care respectă regulile şi se străduieşte să facă lucrurile că la carte. Asta m-a făcut, încă o dată, să înţeleg că nu ne permitem niciun moment de neatenţie”.

Raluca Turcan este speriata de Sars-Cov-2

Raluca Turcan a menționat că îi este frică de Sars-Cov-2. Vicepremierul a prins această teamă după ce mai multe rude, cunoscuţi au decedat de COVID. Ea a simţit „empatie pentru fiecare persoană care a avut forme severe sau pentru fiecare persoană care s-a prăpădit”.

„Nu e de glumă cu această boală şi de aceea, din momentul zero, şi în calitatea mea de vicepremier şi de ministru am îndemnat, secundă de secundă, la respectarea regulilor.

Însă am greşit. Nu există nicio scuză pentru o greşeală pe care o faci, dar pe de altă parte, poate că şi oamenii care respectă foarte mult regulile se întâmplă să aibă momente de neatenţie după un an greu. Aşadar, e o lecţie pe care am învăţat-o, am plătit amenda, am cerut să fiu amendată şi mesajul meu public este că îmi pare grozav de rău şi îi îndemn pe toţi oamenii să nu lase nicio secundă garda jos.

Nu ştii niciodată cum loveşte acest virus şi, până la urmă, noi înşine trebuie să fim modele pentru cei din jur”, a mai susţinut Turcan.

Adauga un comentariu