Actualitate

Raluca Turcan, despre scandalul din PNL: „Nimeni nu ne-ar ierta pentru asta!“

Publicat: 18 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raluca Turcan despre scandalul din PNL Nimeni nu ne-ar ierta pentru asta
Raluca Turcan, ministrul Muncii

Raluca Turcan, ministru al Muncii, a reacționat la scandalul din PNL. Raluca Turcan a vorbit despre declarațiile critice ale unor lideri din PNL la adresa președintelui Ludovic Orban.

„Dacă noi slăbim partidul, riscăm să ajungem în situația în care iarăși Guvernul să nu mai aibă susținere parlamentară, ceea ce ar fi o adevărată catastrofă și nimeni nu ne-ar ierta pentru asta” a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan: „PNL are nevoie de o reîmprospătare”

Fără a vrea să-l supere pe actualul lider Ludovic Orban, Raluca Turcan a recunoscut, totuși, că se ia în calcul o înlocuire a acestuia, spunând că este nevoie de o reîmprospătare.

„Mi-ar părea rău ca, până la Congres, să purtăm mai multe discuții în spațiul public și apoi în interior și după aceea să ne fie foarte greu să ne revenim și să recâștigăm încrederea oamenilor în PNL. PNL are nevoie de o reîmprospătare“, a mai spus Raluca Turcan.

Rareș Bogdan: „Și-a închipuit că e omul fără de care România nu merge înainte!”

Reacția Ralucăi Turcan vine după ce Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, i-a solicitat duminică, 17 ianuarie, demisia lui Ludovic Orban. Mai mult, Raraeș Bogdan a prezentat modul dictatorial în care fostul prim-ministru conduce PNL, impunând decizii, fără a ține cont de părerea celorlalți liberali din conducerea partidului.

„Vă spun o chestiune dureroasă. Uneori mi se părea că atunci când eram la măsuța mea de realizator cu o audiență foarte mare și o influență foarte mare în emisiune aveam mai multă putere decât ca prim-vicepreședinte al partidului de guvernământ. Partidul nu a fost condus clasic, tradițional, așa cum a fost condus PNL, PDL în epoca pre Ludovic Orban.

Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”, a menționat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „S-a refuzat, a spus nu, că asta înseamnă că nu avem încredere”

Rareș Bogdan a adăugat că Ludovic Orban s-a opus propunerii sale de remaniere a unor miniștri precum Ion Ștefan sau Monica Anisie, fiindcă ar fi dat un semnal de neîncredere.

„Eu, în iunie. am solicitat împreună cu Robert Sighiartău primenirea Guvernului. Nu am făcut-o în spațiul public. După aia am spus în septembrie. S-a refuzat, a spus nu, că asta înseamnă că nu avem încredere. S-a dovedit că schimbarea lui Costache cu Nelu Tătaru a fost de bun augur. Nelu Tătaru a fost unul dintre cei mai buni miniștri ai Sănătății. Dacă nu vreți să trăim anul 2024 cu un PSD de 38-40% și cu un AUR de 20-25% și dacă nu vreți să votați candidatul PSD la prezidențiale, ca să nu iasă AUR sau să votați candidatul AUR să nu iasă candidatul PSD, alegeți voi cum”, a mai spus Rareș Bogdan.

Și Robert Sighiartău l-a atacat pe Ludovic Orban: „Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban!“

Robert Sighiartău, secretar general al PNL, îl critică și el pe Ludovic Orban, după atacul dur lansat de prim-vicepreședintele Rareș Bogdan.

„PNL s-a clasat pe locul 2 la alegeri, după PSD. Bineînțeles că au fost mai multe greșeli în timpul guvernprii Orban. Cel mai rău mă deranjează că am fost asociați cu PSD în prinvița oamenilor. În ultimul an partidul a fost condus discreționar. La momentul acela am spus că nu-i momentul să zicem nimic din considerente tactice. Mie îmi place să am discuții față în față. I-am spus lui Orban că nu merg discuțiile la negoceri bine. Orban a vrut să-l retragă pe Cîțu și i-am spus că nu e bine. Orban nu a fost de acord când eu i-am spus, dar sunt responsabil în fața colegilor de partid și a României. PNL are nevoie de o echipă, nu de un om.“, a declarat Robert Sighiartău.

Adauga un comentariu