National

Raluca Turcan: „Pe mine mă interesează ca instituțiile statului să fie eficiente și să servească cetățeanul”

Publicat: 12 mart. 2021
Raluca Turcan cu mască
Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat vineri că Guvernul vrea salarii motivante pentru bugetari pentru a face „treabă de calitate”, întrebată fiind ce părere are despre afirmațiile economistului-șef BNR despre nevoia de concediere a 300.000 de bugetari sau de tăiere a salariilor bugetarilor.

„Cred că atunci când vorbești de salarii, venituri, locuri de muncă, abordarea trebuie să fie una empatică și una care să privească spre fiecare om pentru că o cifră pe care un economist poate să o aibă în față reprezintă de fapt o viață și o familie în jur. Așadar pe mine mă intereseaza ca instituțiile statului să fie eficiente și să servească cetățeanul dar și omul când merge la muncă să fie motivat să meargă la muncă. Și noi căutăm în privința salarizării în sistemul bugetar acea formulă de lege care să fie și motivantă și care să ducă și la eficientizarea instituțiilor. Să tai nu e greu, să fie foarte limpede. Oricine poate să facă lucrul acesta. Să construiești e mult mai dificil și noi ne propunem ca omul când merge la muncă să fie motivat și să facă treabă de calitate”, a declarat Raluca Turcan.

Economistul-șef al Băncii Naționale a României, Valentin Lazea, a declarat joi, la Gold FM, că salariile bugetarilor însumează 12% din PIB și acest procent trebuie să scadă. „Acest procent este nesustenabil. Soluția este ca acest procent să scadă la 10%, ori prin scăderea numărului de angajați, cam cu 300.000 de persoane, ori prin micșorarea salariilor lor, care oricum rămân mai mari decât în sectorul privat, cu păstrarea locurilor de muncă”, a spus economistul-șef al BNR, la Gold FM.

Comentarii
  • In primul rand acel economist ar trebui sa dispara,din functia respectiva.Apoi numarul din conducerea BNR ar trebui impartit la 3,iar salariile lor la fel(la 3).Ei sunt platiti nu sa dea oamenii afara.Iar tu Raluca nu ai caderea sa-ti dai cu parerea atata timp cat ai dat dovada in mod public, ca nu stii cati ani ai,dar mai ales ca nu ai „pregatirea „necesara pentru a lua masuri.Viorica Dancila era net superioara ,dar era considerata proasta,iar Turcana -Moscova-Stolojan-PCR,iesita din minti de desteapta.

  • Va rog frumos, nu mai scoateti pe aceasta total nepregatita Raluca Turcan,sau alti catzari la fel de nepregatiti.Sunt rusinea tarii.Ati furat alegerile cu HOTIA, nu cu VOTUL.

  • Ca sa fie eficiente institutiile statului,nu trebuie sa aiba in frunte persoane precum Turcan,Orban,Iohanis, Grinda,doamna Lighean,bucatarese,dansatoare la teava,ciocli,etc,

  • Du te direct cu capul în fântână toți ați dorit sa eficientizati sistemul bugetar dar nimeni niciodată nu a reușit pentru ca nu se poate ei sunt Dumnezeii bugetului când plimbi 3 hârtii toată ziua și primești 5000 7000 lei te doare la….. De sistem și restul ești pila cuiva te culci cu șefu cotizezi la partid etc fiecare are pe cineva

    Mult succes cap de guma

Adauga un comentariu