Rapid și-a modificat din nou structura acționariatului. Victor Angelescu, reprezentantul firmei APS Holding, a anunțat ajungerea la un acord cu Liviu Gheorghiță Goncea, de la care au fost cumpărate 48 la sută din acțiuni. Acum, el și societatea din Cehia dețin 97%. Goncea, adus la Rapid de fostul primar de la Sectorul 1, Dan Tudorache, nu a mai investit niciun ban după ce a văzut că Tudorache a pierdut alegerile, ceea ce a dus la întârzieri importante cu plata salariilor.
Problemele cu banii au apărut și anul trecut, pe la jumătatea anului, când Angelescu plătea partea sa și a cehilor, însă oamenii de afaceri ai căror reprezentanți la club erau Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu întârziau constant plățile.
1,5 milioane de euro susținea Victor Angelescu, în urmă cu un an, că a investit din banii săi la Rapid.
APS Holding și Victor Angelescu au preluat 97 la sută din acțiunile Rapidului
APS Holding și Victor Angelescu au preluat acțiunile avute de Liviu Goncea și dețin acum 97% din pachetul de acțiuni.
„Mă bucur că am reușit preluarea acțiunilor deținute de domnul Goncea, căruia îi mulțumesc pe această cale pentru implicarea sa la clubul nostru. Alături de APS, vom asigura Rapidului toate condițiile necesare pentru marea performanță, iar primul pas este promovarea în Liga 1, obiectiv pentru care muncim zi de zi”, a scris Anglescu pe pagina de Facebook a clubului.
Pe siteul celor de la APS Holding, în descrirea firmei, scrie, printre altele, că gestionează „88 de portofolii cu o valoare nominală totală de peste 9 miliarde euro” în Europa Centrală și Europa de Sud-Est.
„APS a fost înființată în 2004 de către Martin Machon împreună cu Slavia Capital Group. De-a lungul celor 15 ani de existență am reușit să obținem poziții de top în 17 țări. Acționăm în principal în Europa Centrală și de Sud-Est. Activitatea noastră constă în: gestionarea alternativă a activelor, investiții imobiliare și recuperarea datoriilor. Desfășurăm o gamă completă de activități, incluzând servicii prestate pentru terți, gestionarea portofoliilor de credite neperformante pentru investitorii instituționali și achiziționarea integrală a portofoliilor de creanțe neperformante. În prezent gestionăm 88 de portofolii cu o valoare nominală totală de peste 9 miliarde de euro. Compania noastră nu ar fi realizat acest lucru fără respectarea celor mai înalte standarde etice. Această valoare a fost, de la bun început, o parte esențială și integrantă a strategiei noastre”.