Iată un preparat simplu, dar extrem de gustos. Cartofii noi sunt o trufanda de primăvară, aşa că profită de ei şi prepară această salată delicioasă!
Ingrediente:
1 kg cartofi noi, mici, spălaţi
500 g ciuperci brune
200 g smântână fermentată (25 % grăsime)
1 legătură usturoi verde
1 legătură mărar verde, tocat
ulei pentru prăjit
sare
piper
Mod de preparare:
Speli ciupercile, le tai în jumătăţi, le fierbi în apă clocotită cu sare până sunt gata şi le laşi la scurs. Câmd s-au scurs, le amesteci su smântâna cu usturoiul verde tocat mărunt.
Cartofii bine spălaţi îi prăjeşti întregi în baie de ulei, până sunt rumeniţi. Îi scoţi pe şervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei, şi îi condimentezi cu sare şi piper. Îi laş puţin la răcorit, îi aranjezi peste ciuperci şi presari mărar proaspăt tocat.