Prima pagină » Culinar » Rapid de făcut, uşor de digerat – Salată de cartofi cu ciuperci
Rapid de făcut, uşor de digerat - Salată de cartofi cu ciuperci

Rapid de făcut, uşor de digerat – Salată de cartofi cu ciuperci

29 mai 2020, 10:38,
în Culinar

Iată un preparat simplu, dar extrem de gustos. Cartofii noi sunt o trufanda de primăvară, aşa că profită de ei şi prepară această salată delicioasă!

Ingrediente:

1 kg cartofi noi, mici, spălaţi
500 g ciuperci brune
200 g smântână fermentată (25 % grăsime)
1 legătură usturoi verde
1 legătură mărar verde, tocat
ulei pentru prăjit
sare
piper

Mod de preparare:

Speli ciupercile, le tai în jumătăţi, le fierbi în apă clocotită cu sare până sunt gata şi le laşi la scurs. Câmd s-au scurs, le amesteci su smântâna cu usturoiul verde tocat mărunt.

Cartofii bine spălaţi îi prăjeşti întregi în baie de ulei, până sunt rumeniţi. Îi scoţi pe şervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei, şi îi condimentezi cu sare şi piper. Îi laş puţin la răcorit, îi aranjezi peste ciuperci şi presari mărar proaspăt tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`