Actualitate

Rareș Bogdan vorbește despre orașele pierdute de PNL: „Era grav dacă pierdeam în favoarea stângii”

Publicat: 30 sept. 2020
Rareş Bogdan
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan vorbește despre orașele pierdute de PNL în favoarea USR

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan vorbește despre orașele pierdute de PNL în favoarea USR. Este vorba despre pierderea a trei mari orașe: Brașov, Alba Iulia și Timișoara.

Prim-vicepredintele PNL spune că deși a pierdut primăriile, PNL a câștigat județele, iar asta este un lucru bun.

Liderul liberal consideră că important pentru PNL în situația celor trei orașe mari amintite este că acolo au fost aleși primary de la USR și nu a reușit să câștige PSD sau vreun alt partid de stânga.

„Am câștigat în toate trei. Am câștigat consiliile județene, dar ampiedut orașele. Probabil alegătorii noștri, la Alba a fost o confuzie generată tocmi de faptul că domnul Pleșa a fost viceprimarul lui Mircea Hava, primarul care a transformat complet Alba și candidatul nostru Voicu Paul a fost de asemenea viceprimar. Deci au fost doi viceprimari. Unul preluat de USR, celălalt al nostru, care s-au bătut, a câștigat probabil datorită unei comunicări ceva mai eficiente, domnul Pleșa“, a explicat Rareș Bogdan situația de la Alba.

Rareș Bogdan vorbește despre orașele pierdute de PNL: „A fost în conflict permanent cu presa”

Prim-vicepredintele PNL pune pierderea Primăriei Timișoara de către Nicolae Robu pe seama conflictelor pe care acesta le-a avut cu presa.

„În cazul Timișoara, acolo nu pot să-mi dau seama, sau poate îmi dau seama dar nu e cazul acum să vorbesc despre asta, ce s-a întâmplat, cert este că Timișoara a suferit o schimbare fabuloasă al arhitecturii, al atragerii investițiilor… Deci, Robu a fost un primar foarte bun, dar cred că intrarea în conflict permanent cu presa… cred că a fost prea conflictual și asta i-a creat o problem“, explică Rareș Bogdan pierderea Primăriei Timișoara.

„La Brașov, a fost o bătălie a dreptei“

Liderul liberal este de părere că la Brașov a fost pierdută o bătălie care s-a dat între reprezentanții dreptei.

„Dincolo, la Brașov, George Scripcaru, care a transformat fața orașului Brașov, într-un parteneriat asumat cu Adrian Veștea, omul care a avut credința că poate face un aeroport, și după 48 de ani, iată că la Brașov apare un aeroport, un proiect extraordinar al lui Adrian Veștea – președintele CJ – care a și confirmat mandatul. Acolo a fost o bătălie a dreptei. Până la urmă, sunt trei primari pierduți de noi, dar s-a întors tot dreapta. Era grav pentru mine dacă pierdeam în favoarea stângii, pentru că atunci erau mutații în electorat. Nu s-a întâmplat acest lucru“, menționează Rareș Bogdan.

După alegerile locale, Rareș Bogdan a declarat că „nu există baroni care să nu poată fi bătuți la vot”, iar acest lucru a fost demonstrat de partidul pe care îl reprezintă. Acesta îi dă drept exemplu pe Marian Oprișan și Niculae Bădălău, ca fiind baroni învinși de PNL.

„Am realizat chestiuni foarte importante, care demonstrează tuturor oamenilor onești din țara asta că nu există baroni care să nu poată fi bătuți la vot. Este vorba de Vrancea, acolo unde Marian Oprișan, după 24 de ani, este scos afară din Consiliul Județean Vrancea. Reprezentantul PNL – Cătălin Dumitru Toma a câștigat acolo Consiliul Județean.

De asemenea, la Giurgiu, baronul Bădălău și finul acestuia sunt scoși afară după 16 ani din Consiliul Județean. E prima dată după 16 ani când reușim să cucerim atât orașul Giurgiu, cât și județul.”, a menționat Rareș Bogdan.

Comentarii
Adauga un comentariu