Local

Răsturnare de situație într-un dosar fierbinte! Procesul bătăii dintre doi funcționari, reluat la prima instanță!

Publicat: 14 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Răsturnare de situație într-un dosar fierbinte Procesul bătăii dintre doi funcționari reluat la prima instanță

În urma unui conflict între doi ingineri din cadrul municipalității, unul dintre ei a fost trimis în judecată. La prima instanță, procesul a fost considerat încetat. Totuși, judecătorii Curții de Apel au considerat că dosarul trebuie rejudecat

Procesul în cadrul căruia un funcționar este acuzat de purtare abuzivă va fi reluat la prima instanță. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis ieri apelul procurorilor și au dispus rejudecarea cauzei penale la prima instanță.
Inițial, Judecătoria Iași a constatat că procesul penal este încetat, pe motiv că nu ar fi existat o plângere prealabilă din partea victimei. Asta, după ce se schimbase încadrarea juridică, în lovire.

Amintim că Valentin Mocanu (52 de ani), inginer în cadrul Primăriei municipiului Iași, a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, după ce a fost implicat într-un conflict cu un coleg de muncă.

Scandal cât casa!

Anchetatoriii au menționat că, pe data de 26 ianuarie 2017, Gabriel G., inginer în cadrul Primăriei Iași, a sesizat Secția III de Poliție cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 8:35, în timp ce se afla la serviciu, ar fi fost lovit cu pumnul în față de către colegul său de serviciu, Valentin Mocanu.
Oamenii legii au adăugat că cei doi bărbați implicați în conflict lucrează în cadrul Direcției Tehnice și Investiție, din Primăria Iași. În dimineața zilei respective, între cei doi colegi de birou a intervenit o divergență în legătură cu un document.

„În urma acestei discuții în contradictoriu, inculpatul Mocanu Valentin a mers la biroul părții vătămate, a ridicat monitorul calculatorului de pe masă, cu intenția de a o lovi, fără a face, însă, acest lucru, după care s-a întors la biroul său. Văzând comportamentul inculpatului, partea vătămată a mers, la rândul ei, la biroul acestuia, a luat un perforator de pe masă și i-a spus: «Și eu îți pot da cu perforatorul ăsta în cap, dacă e, și ne lovim în cap unul pe altul»!”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit acesteia, imediat după schimbul de replici, Valentin Mocanu a mers la biroul colegului și i-ar fi aplicat un pumn în zona arcadei stângi.
Victima a suferit astfel o hemoragie externă, fiind transportată la Spitalul de Neurochirurgie „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași. Doctorii au constatat că pacientul a suferit o tumefacție echimotică și o plagă contuză și care necesita 7-9 zile de îngrijiri medicale.

„Fiind audiat, inculpatul a recunoscut și a declarat că regretă fapta”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Inițial, Mocanu a fost cercetat pentru lovire sau alte violențe, după care încadrarea juridică a fost schimbată în purtare abuzivă.

Adauga un comentariu