Prima pagină » Culinar » Rață cu sos de portocale. Rețeta cu care vei obține un preparat sofisticat

Rață cu sos de portocale. Rețeta cu care vei obține un preparat sofisticat

02 feb. 2023, 13:23,
în Culinar

La mesele festive putem pregăti un piept de rață cu sos de portocale. Acest deliciu va fi cu siguranță pe placul musafirilor. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică și folosim ingrediente inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare irezistibilă. Rața cu sos de portocale necesită mai mult timp de preparare însă merită din plin tot efortul. Iată rețeta cu care vei obține un preparat sofisticat.

Rață cu sos de portocale

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu o mâncare gustoasă, aromată și cu un aspect deosebit, putem face acasă un piept de rață cu sos de portocale. Acest preparat este unul rafinat, iar pentru ca succesul culinar să fie garantat, avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un plus de imaginație.

Delicioasa rață cu sos de portocale este ideală la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare savuroasă. Pe lângă pieptul de rață făcut cu sos de portocale și piure de cartofi, putem face pentru cei dragi și o mâncărică de dovlecel scăzut cu mărar. Aceasta este recomandată și persoanelor care se află la dietă și vor să scape de câteva kilograme în plus.

Când vine vorba de desertul pregătit la ceas aniversar, ideală este prăjitura imperială, gustoasă, cremoasă și cu un aspect inedit. Toate aceste preparate sofisticate pot fi făcute ușor în bucătăria fiecăruia, iar dacă avem în vedere câteva secrete culinare ale marilor specialiști în gastronomie, cu siguranță vom obține la final cele mai bune mâncăruri.

Cum să pregătești acasă o mâncare gustoasă și rafinată

Dacă vrem să gătim un piept de rață cu sos de portocale vom avea nevoie de 2 bucăți de piept de rață, 1 cartof dulce, 1 bucată de păstârnac, 50 g de unt, 75 ml de lapte, nucșoară măcinată, cimbru, sare, piper, 2 portocale, 2 linguri de lichior și 1 lingură de zahăr brun. Mai întâi se curăță și se spală cartoful dulce și păstârnacul apoi se taie în cubulețe și se pun la fiert într-o oală cu apă cu sare. După ce legumele au fiert suficient, se scurg de apă și se lasă la răcit. După aceea se pune laptele la fiert. Într-un bol se pun legumele fierte și se adaugă untul apoi se mixează foarte bine și se condimentează cu sare și nucșoară, iar la final se toarnă laptele și se amestecă din nou până când se obține un piure cremos.

Între timp se pregătește pieptul de rață. Cele două bucăți se spală și se curăță de nervuri, apoi se crestează cu un cuțit carnea, se condimentează cu cimbru și piper, apoi se pune carnea într-o tigaie grill încinsă bine. Se lasă carnea la prăjit în suc propriu apoi se întoarce și pe partea cealaltă. Ulterior, pieptul de rață se pune la cuptor timp de 10 minute pentru a se frăgezi foarte bine.

În grăsimea de la bucățile de piept de rață din tigaia încinsă se păstrează și se pune peste el sucul de la două portocale. Sosul de portocale se pune într-o cratiță la fiert apoi se adaugă treptat zahărul brun și lichiorul. Se lasă sosul la fiert până când zahărul se topește și compoziția capătă o textură cremoasă. La final, se adaugă în sosul aromat coaja de la jumătate de portocală.

Când toate sunt gata se montează farfuria cu savurosul piept de rață. Pieptul de rață se taie în felii potrivite și se adaugă lângă delicioasa carne câteva linguri de piure de cartof și păstârnac. Peste gustoasa carne se pun 3 linguri de sos de portocale. Cu siguranță deliciosul preparat va fi pe placul tuturor celor de la masă.

La ceas aniversar putem pregăti pentru invitați un piept de rață cu sos de portocale. Acest preparat este gustos, aromat și are un aspect deosebit, fiind un adevărat deliciu pentru toți cei de la masă.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 decembrie 2025
09 decembrie 2025
Articole similare
Tot mai multe monumente comemorative sunt ridicate în zone care ar trebui protejate de lege. Conf. univ. dr. arh. Vasile Cotiugă: „Este o abordare greșită”
02:00
Tot mai multe monumente comemorative sunt ridicate în zone care ar trebui protejate de lege. Conf. univ. dr. arh. Vasile Cotiugă: „Este o abordare greșită”
O ține în chermeze și șprițuri, în loc să facă ceva
02:00
O ține în chermeze și șprițuri, în loc să facă ceva
Contract de aproape un milion de euro la Spitalul Clinic de Recuperare Iași! Se caută firme pentru furnizarea protezelor pentru cazuri grave
02:00
Contract de aproape un milion de euro la Spitalul Clinic de Recuperare Iași! Se caută firme pentru furnizarea protezelor pentru cazuri grave
Nepotismul de la Primăria Dobrovăț a ajuns la un alt nivel! Ruda viceprimarului primește motorină și contracte fără licitație, plătite din bugetul local
02:00
FOTO Nepotismul de la Primăria Dobrovăț a ajuns la un alt nivel! Ruda viceprimarului primește motorină și contracte fără licitație, plătite din bugetul local
Are 72 de ani și practică aceeași meserie de peste 5 decenii. Bărbatul din Iași lucrează cu pasiune ceea ce multe persoane nu ar face. „Cel mai bine a fost pe timpul lui Ceaușescu”
02:00
FOTOVIDEO Are 72 de ani și practică aceeași meserie de peste 5 decenii. Bărbatul din Iași lucrează cu pasiune ceea ce multe persoane nu ar face. „Cel mai bine a fost pe timpul lui Ceaușescu”
A crescut numărul turiștilor veniți la Iași în octombrie 2025, datorită pelerinajului de Sfânta Parascheva. În continuare, Iașul are nevoie de investiții în acest sector
02:00
A crescut numărul turiștilor veniți la Iași în octombrie 2025, datorită pelerinajului de Sfânta Parascheva. În continuare, Iașul are nevoie de investiții în acest sector
Inconștiență pură: iată cum au fost prinși în trafic mai mulți șoferi din Iași. Polițiștii au deschis dosare penale
02:00
Inconștiență pură: iată cum au fost prinși în trafic mai mulți șoferi din Iași. Polițiștii au deschis dosare penale
Acest bărbat are grijă de zeci de bătrâni, pe care îi hrănește de ani de zile. Marin Lila a fost, la rândul lui, ajutat de oameni cu sufletul mare: „Încerc să dau înapoi măcar puțin din ce am primit eu”
02:00
Acest bărbat are grijă de zeci de bătrâni, pe care îi hrănește de ani de zile. Marin Lila a fost, la rândul lui, ajutat de oameni cu sufletul mare: „Încerc să dau înapoi măcar puțin din ce am primit eu”
A căutat-o cu lumânarea: șoferul care a avariat mai multe mașini în Dacia a fost prins beat la volan de două ori, la câteva ore distanță
02:00
A căutat-o cu lumânarea: șoferul care a avariat mai multe mașini în Dacia a fost prins beat la volan de două ori, la câteva ore distanță
Domn premar își face cu ei treburile
02:00
Domn premar își face cu ei treburile