Eveniment-Social

Război chior pe sportul ieșean. Contre de la distanță între PSD și PNL

Publicat: 23 oct. 2019

După ce liberalii au acuzat conducerea PSD a Consiliului Județean de lipsa implicării în finanțarea sportului, social-democrații contraatacă. Războiul între cele două partide va continua în plenul Consiliului Județean în perioada următoare

Finanțarea obiectivelor și proiectelor sportive a ajuns să fie transformată într-o dispută politică. După ce a fost criticat de liberalii ieșeni că refuză să sprijine sportul ieșean, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, a ținut să iasă și el la rampă. ” Le reamintim distinșilor politruci liberali că s-au împotrivit cu îndârjire atunci când Maricel Popa a încercat să inițieze mai multe proiecte de hotărâre prin care să modernizeze baza sportivă de la Ruginoasa și implicit să susțină alți tineri fotbaliști ai acestei comunități. Tot liberalii, prin vocea profesorului de istorie Vasile Cotiugă, acuză administrația județeană de faptul că nu mai susține sportul de performanță prin finanțarea Fundației Sportului Ieșean. Le reamintim și de această dată că nu Maricel Popa și PSD Iași se împotrivesc finanțării sportului ieșean prin intermediul FSI. Legea nu mai permite acest lucru și le recomandăm să îl consulte pe Mihai Chirica, primarul Iașului și viitorul lor coleg de partid”, susțin cei de la PSD Iași.

PSD aruncă cifre după cifre

Social-democrații susțin că atacurile PNL nu sunt justificate. „Liberalii devin ridicoli și cu adevărat haioși în momentul în care solicită înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura Educațională în Zona Metropolitană. Guvernul PSD susține de mai bine de 3 ani, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, reabilitarea, modernizarea și construirea de creșe, grădinițe și școli. Sunt deja finalizate sau în diferite faze de implementare 273 de obiective de investiții, cu peste 287 de milioane de lei.

La capitolul creșe, suma ce va fi cheltuită va depăși 16,8 milioane de lei. Cu acești bani, se vor reabilita și moderniza două creșe, iar alte 7 vor fi ridicate din temelii. Aproape 80 de milioane de lei vor fi destinate grădinițelor, 45 de unități existente urmând a fi refăcute, iar alte 37 vor fi construite de la zero”, susțin cei de la PSD.
Social-democrații au continuat criticile la adresa PNL. „Din păcate, pe tot parcursul acestor trei ani, consilierii județeni liberali au preferat să nu voteze proiectele administrației social-democrate care propunea modernizări de drumuri, dezvoltarea Aeroportului sau susținerea antreprenorilor și a mediului de afaceri. Aceștia s-au poziționat inclusiv împotriva adoptării bugetului județului Iași, cel mai mare din istoria existenței Consiliului Județean Iași”, au mai spus cei de la PSDloading...

Adauga un comentariu