International

Război în Ucraina! Casa Albă a avertizat că SUA mai are fonduri doar pentru un singur pachet de ajutor pentru Ucraina în acest an

Publicat: 20 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Război în Ucraina Casa Albă a avertizat că SUA mai are fonduri doar pentru un singur pachet de ajutor pentru Ucraina în acest an
Război în Ucraina, ziua 665

Război în Ucraina, ziua 665. Casa Albă a avertizat că SUA mai are suficiente fonduri doar pentru un singur pachet de ajutor pentru Ucraina în acest an, înainte ca Congresul să fie nevoit să dea undă verde unor noi contribuții pentru Kiev. În același timp, Vladimir Putin a declarat că este dispus să meargă ”până la capăt” pentru a proteja interesele țării în conflictul cu Ucraina și ceea ce Moscova numește „Occidentul colectiv”.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Rusia a lansat un alt grup de drone kamikaze Shahed în Ucraina, fiind emisă o avertizare de raid aerian în regiunea Odesa, relatează Ukrainska Pravda
  • Ucraina va produce un milion de drone anul viitor, crescând nivelul actual de producție, a declarat marți președintele Volodimir Zelenski
  • Președintele rus Vladimir Putin a declarat că este dispus să meargă „până la capăt” pentru a proteja interesele țării în conflictul cu Ucraina și ceea ce Moscova nunește ”Occidentul colectiv”
  • Kremlinul a avertizat marţi că Rusia va ”ocoli” noile sancţiuni impuse de către Uniunea Europeană (UE) profitabilului comerţ cu diamante ruseşti, pe care Bruxelles îl consideră o sursă de finanţare a ofensivei ruse în Ucraina

SUA anunță un nou set de sancțiuni împotriva a 10 entități și patru persoane din spatele producției de drone iraniene

Departamentul Trezoreriei SUA anunță un nou lot de sancțiuni împotriva a 10 entități și patru persoane fizice cu sediul în Iran, Malaezia, Hong Kong și Indonezia, despre care spune că se află în spatele producției de drone iraniene.

Rețeaua a facilitat achiziția de piese de drone în valoare de sute de mii de dolari pentru Corpul Gardienilor Revoluției Islamice și pentru programul său de drone, precizează Departamentul Trezoreriei într-un comunicat.

”Producția ilicită și proliferarea de către Iran a UAV-urilor (vehicule aeriene fără pilot) mortale către teroriștii susținuți din Orientul Mijlociu și către Rusia continuă să exacerbeze tensiunile și să prelungească conflictele, subminând stabilitatea”, afirmă subsecretarul pentru terorism și informații financiare, Brian Nelson.

Totodată, Ucraina depune eforturi pentru a-și crește producția internă de arme de la începutul invaziei Rusiei în februarie 2022. Dronele joacă un rol din ce în ce mai important pe câmpul de luptă și sunt folosite în număr mare atât de Kiev, cât și de Moscova.

”În ceea ce privește producția, vom produce un milion de drone anul viitor”, a declarat Zelenski într-o conferință de presă televizată. „Vom face un milion. Vom face totul pentru ca totul să fie așa. Știu că așa va fi.”, a mai completat președintele ucrainean.

De asemenea, lideri ai Senatului american au declarat că un acord cu privire la ajutorul financiar suplimentar pentru Ucraina şi întărirea securităţii frontierei de sud a Statelor Unite nu va fi finalizat în curând, un senator democrat marcant dând ca termen probabil luna ianuarie, transmite Reuters.

Adauga un comentariu