Actualitate

Război total între afaceriştii imobiliari şi autorităţile din Iaşi: Firmele de construcţii, aduse în faţa judecătorilor

Publicat: 10 oct. 2019
2296 Vizite 2 Comentarii

@ Mai multe firme de construcţii şi patronii acestora au ajuns în conflict deschis cu instituţiile ieşene @ Pentru că administratorii au încercat să fenteze legea şi să păcălească astfel instituţiile, aceştia au fost aduşi în faţa instanţei @ Conflictul a pornit din cauza unor nereguli constatate în trecut în cazul societăţilor respective, iar acum Poliţia Locală se luptă în faţa judecătorilor pentru rezolvarea problemelor constatate la proiectele imobiliare

Autorităţile locale se află într-un conflict aprins cu mai multe firme din domeniul construcţiilor imobiliare şi cu patronii acestora după o serie de nereguli care au fost înregistrate anii trecuţi şi pe care administraţia locală încearcă să le îndrepte. Concret, Poliţia Locală Iaşi a dat în judecată companiile Relativ Impact SRL, Munteanu Construct SRL şi Lidero Proiect SRL, inclusiv pe administratorii acestora, solicitând în instanţă anularea unor acte administrative.

Totul a plecat de la o autorizaţie de construire eliberată în condiţii neclare de Primăria Iaşi în anul 2017 pentru SC Relativ Impact SRL, controlată de Claudiu Sever Onea. În următorul an, compania avea deja un document de recepţie al lucrărilor, asta cu toate că nu a fost înregistrată la registratura Poliţiei Locale Iaşi – Serviciul Control Urbanism, şi nici măcar nu avea semnătura şefului instituţiei.

În această situaţie, Poliţia Locală Iaşi a acţionat în instanţă companiile menţionate şi a cerut anularea actului respectiv. Scandalul a ajuns la Curtea de Apel Iaşi, iar în judecată au fost chemaţi inclusiv Robert Constantin Delcea, Viorel Munteanu, dar şi Claudiu Sever Onea, aceştia fiind administratorii firmelor menţionate.

„Respinge excepţia lipsei de interes în formularea recursului de către recurentele Relativ Impact SRL, Munteanu Construct SRL şi Lidero Proiect SRL, invocată de recurenta Poliţia Locală Iaşi. Respinge ca nefondat recursul formulat de recurentele Relativ Impact SRL, Munteanu Construct SRL şi Lidero Proiect SRL împotriva sentinţei nr. 458/CA/28.03.2019 a Tribunalului Iaşi. Admite recursul formulat de recurenta Poliţia Locală Iaşi împotriva sentinţei nr. 458/CA/28.03.2019 a Tribunalului Iaşi, pe care o casează în parte”, se arată în pronunţarea magistraţilor de la Curtea de Apel Iaşi în şedinţa din 25.09.2019.

Probleme serioase la lucrările de construcţii

Intimaţi în acest dosar sunt şi poliţiştii locali Valentin Andrei Spânu şi Gabriel Ghercă. Relativ Impact SRL a dezvoltat mai multe proiecte imobiliare, printre care pe Aleea Sadoveanu şi zona Valea Lupului, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Iaşi a luat în vizor compania lui Claudiu Sever Oanea după mai multe reclamaţii venite din partea clienţilor.

Conform unui control realizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), s-au constatat o serie de deficienţe la imobilele ridicate în zona Valea Lupului de Relativ Impact.

„În urma controlului efectuat s-au constatat următoarele: tavanul prezintă fisuri sau pete de umezeală, iar din documentaţia proiectului rezultă că este realizat din material lemnos. Cuiele din ţigla metalică nu au putut prinde scândura şi ca atare se pot desprinde… Din considerente strict financiare, dezvoltatorul a optat pentru structura simplă, chiar dacă aceasta este mai puţin rezistentă”, se arată în raportul realizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).loading...

Comentarii
  • Ia cititi zf.ro/burse-fonduri-mutuale/producatorul-de-textile-iasitex-iasi-a-cumparat-actiuni-caromet-caransebes-de-1-4-mil-lei-de-la-milionarul-iesean-stefan-vuza-18447892

  • Oferta extra. Lucru la calculator. Sigur. Valabil in toate judetele. Pornire usoara. Testat si de incredere. Ai un potential nelimitat. Te convingi brusc ca e totul serios. Totul este absolut sigur. Exact ceea ce cautai. Numai daca vrei sa castigi bani. Trebuie sa profiti de sansa asta. Trimite-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, dupa ce ma contactezi la adresa mea de email andreea.caa17@gmail.com

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit