Sport

Răzvan Burleanu a câștigat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv litigiul cu UTA Arad! Decizia tribunalului de la Lausanne legată de play-off-ul Ligii a 2-a

Publicat: 04 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Răzvan Burleanu a câștigat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv litigiul cu UTA Arad Decizia tribunalului de la Lausanne legată de play-off-ul Ligii a 2-a
Răzvan Burleanu a câștigat la TAS litigiul cu UTA Arad

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a câștigat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv litigiul cu echipa UTA Arad

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a dat câștig de cauză FRF și președintelui Răzvan Burleanu în litigiul cu UTA Arad. Echipa din Arad reclamase la TAS schimbarea decisă de federație pentru Liga a 2-a, din cauza problemelor declanșate de epidemia de COVID-19. UTA va plăti cheltuielile de judecată.
Sistemul aprobat de federația condusă de Răzvan Burleanu, cu play-off la care să participe primele șase clasate și cu înjumătățirea punctelor a fost, astfel, validat.
După cum se știe, avocații federației și cei de la UTA căzuseră de acord pentru o judecată în regim de urgență, până să înceapă play-off.
Meciul UTA-Petrolul a fost amânat după ce 5 jucători de la Petrolul au virusul.

Conflictul dintre UTA Arad și FRF a ajuns în presa internațională

Cazul din România a ajuns și în atenția presei din străinătate. Reuters și The Guardian au scris despre situația din Liga 2, citând comunicatul emis de arădeni, dar și poziția FRF.

„UTA Arad, liderul din liga secundă a României, a anunțat joi că va face apel împotriva «deciziei total discriminatorie» a Federației naționale de fotbal, aceea de a încheia sezonul cu un play-off între primele șase echipe, ele având punctele înjumătățite. FRF a transmis că a luat această decizie după ce toate echipele din Liga 2 au votat pentru trei opțiuni diferite”, a scris Reuters.

„UTA Arad a acuzat Federația Română de o «decizie total discriminatorie», după ce echipelor din Liga 2 li s-au înjumătățit punctele și li s-a impus un play-off. Aradul avea 11 puncte avans înaintea suspendării campionatului”, notează The Guardian.

UTA Arad a atacat decizia FRF la TAS

„Decizia e luată, sigur vom ataca hotărârea FRF. Considerăm că ni s-a făcut o nedreptate. Nu se poate ca trei sferturi dintre echipele de Liga a II-a să intre în vacanță și să joace doar șase și alea cu înjumătățirea punctelor. Mi se pare absurd. Vom încerca să ne găsim dreptatea la TAS, să vedem ce o să fie.
Dacă decizia va fi trecută prin Comitetul Executiv mai târziu, normal că vom juca pentru că nu avem încotro, dar în tribunal la TAS sigur vom merge, indiferent când, în iunie, iulie, august”, a declarat Claudiu Drăgan, directorul de competiții de la UTA, pentru Agerpres, după luarea deciziei de schimbare a formatului în Liga a 2-a.

Ce a spus Răzvan Burleanu după luarea deciziei

„Noi credem că am ales cel mai just sistem atunci când reduci numărul de puncte puse în joc de la 42 la 15, iar echipele din frunte joacă primele trei meciuri acasă.
Nu vor fi probleme cu schimbarea echipelor care vor promova. Judecata TAS va fi până în data de 4 iulie, ne-am pus de acord cu avocații celor de la UTA să se dea verdictul în regim de urgență”, a precizat președintele FRF la emisiunea Fotbal Club.

Adauga un comentariu