Local

Răzvan Timofciuc a dat în judecată ANI. Consilierul local ieșean, nemulțumit că a fost găsit în conflict de interese – GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 27 ian. 2022
Răzvan Timofciuc, soția acestuia, o ședință de Consiliu Local, proiectul de hotărâre
Răzvan Timofciuc a dat în judecată ANI, fiind nemulțumit că a fost găsit în conflict de interese administrativ de către inspectorii de integritate

Consilierul local ieșean Răzvan Timofciuc a dat în judecată ANI. Acesta este nemulțumit după ce a fost găsit în conflict de interese. Reprezentanții ANI au anunțat acest lucru la finele lui 2021

Consilierul local ieșean Răzvan Timofciuc a dat în judecată Agenția Națională de Integritate (ANI). Acesta este nemulțumit după ce a fost găsit în conflict de interese. Astfel, Răzvan Timofciuc a depus recent o acțiune la Curtea de Apel Iași.

Acesta le solicită magistraților ieșeni să anuleze raportul de evaluare întocmit de către reprezentanții ANI. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului. Mai apoi, judecătorii ieșeni vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Răzvan Timofciuc a dat în judecată ANI

Amintim că Răzvan Timofciuc, membru USR, a dat în judecată ANI după ce, pe data de 28 decembrie 2021, reprezentanții instituției au anunțat că au constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau au sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 26 de aleși locali. Printre cei 26 se regăsea și numele lui Răzvan Timofciuc, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Iași, el fiind acuzat de conflict de interese administrativ.

„În exercitarea mandatului 2016-2020, Răzvan Timofciuc a participat la deliberarea și adoptarea a două Hotărâri ale CL Iași privind nominalizarea reprezentanților Consiliului în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Iași pentru anii școlari 2018-2019, respectiv 2019-2020, în baza cărora soția persoanei evaluate a fost numită membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași”, au precizat într-un comunicat reprezentanții ANI.

Ce au mai spus cei de la ANI cu privire la consilierul local ieșean

Reprezentanții ANI au mai afirmat că, în acest fel, consilierul local ieșean Răzvan Timofciuc ar fi încălcat legislația.

„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 75 și art. 77 din Legea nr. 393/2004 (în vigoare până pe 5 iulie 2019) și art. 46 din Legea nr. 215/2001 (în vigoare până pe data de 5 iulie 2019) și art. 228 din O.U.G nr. 57/2019 (în vigoare începând cu data de 5 iulie 2019). Conform art. 70 din Legea nr. 161/2003, „prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”.

De asemenea, art. 77 din Legea nr. 161/2003 arată:

„Conflictele de interese pentru preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene sau consilierii locali şi judeţeni sunt prevăzute în art. 46 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare.”

Timofciuc: „Raportul ANI mi se pare aberant”

Contactat telefonic de către reporterii cotidianului BZI, consilierul local Răzvan Timofciuc a declarat că a contestat raportul întocmit de ANI deoarece i se pare aberant.

„Din punctul meu de vedere, acel raport este aberant. Membrii Consiliilor de Administrație (CA) ale școlilor nu beneficiază de remunerație, ci este vorba despre o opțiune voluntară. Acolo mergi pe timpul tău, pe banii tăi, pentru a contribui la sistemul de învățământ și pentru a aduce îmbunătățiri acestui sistem. Soția mea este profesoară care a terminat studiile la Liceul „Octav Băncilă”. Singurul motiv pentru care am considerat că e bine să fie în acel Consiliul de Administrație a fost tocmai pentru a-și aduce contribuția la modernizarea școlii. Practic, membrii CA ai școlilor nu sunt remunerați și nu au niciun fel de beneficiu patrimonial”, a declarat ieri Răzvan Timofciuc.

Așadar, acum, consilierul local ieșean Răzvan Timofciuc a dat în judecată ANI, nemulțumit fiind că a fost găsit în conflict de interese administrativ.
Comentarii
  • Are Timofciuc un alt conflict mult mai grav. El locuieste in fapt in comuna Ciurea dar are in buletin adresa de la apartamentul mamei lui de pe str. Bradului. Legea zice ca nu poti fi consilier local intr-o localitate daca nu si locuiesti acolo. Formal el nu incalca legea, doar moral, dar ce mai este si moralitatea in ziua de azi.

  • Razvanel, tata, nu ai inteles nimic din legea pe care ai incalcat-o. Si unu ca tine are labele pe fraiele orasului. Abia asta e aberant.

Adauga un comentariu