Actualitate

Reacţia dură a unui politician PNL, fost ministru al Educaţiei! Îl desfiinţează pe Klaus Iohannis: Prostocrație condusă de un prost și un neisprăvit

Publicat: 02 mai 2020

Fostul ministru al Externelor și al Educației, Andrei Marga, îl desființează, pur și simplu, pe președintele României, Klaus Iohannis, pe care îl evaluează intelectual într-un amplu material din Cotidianul, iar concluzia analizei e nemiloasă: țara a ajuns o ”prostocrație” condusă de un prost și un neisprăvit, ales de niște incapabili, în beneficiul altor neisprăviți.

”Că cineva spune prostii, ține de cât îl duce capul, dar că îi ia de fraieri pe alții este chestiunea fiecăruia cât acceptă. Cum ziariștii au observat, insul promite că nu se va ieși din localitate nici după 15 mai a.c., dar el face naveta pe Valea Oltului, ignorând ceea ce semnează! Frizeriile fiind închise sub semnătura sa, el răspunde senin jurnaliștilor că s-a tuns acasă. Cu și fără probe, românii trec uneori drept mincinoși. Acum se vede bine de unde începe molima” scrie Marga.

Neisprăvitul care lipește etichete

”Neisprăviții nu au răspunsuri la probleme, dar scot etichete. Cetățenii calificați, care spun lucrurilor pe nume, sunt ba „penali”, ba „securiști”, ba „informatori”, ba „neromâni și vânduți”, ba ar ține de „guvernări proaste”, ba „vând Ardealul”. Mai durează încă aruncarea vinei pe „niște”. De la „niște evrei” s-a trecut la „niște psd-iști”, mai nou la „niște zilieri”, în ultimele zile la “niște străini”! Se debitează prostii, ca și cum se poate trăi din atacarea competenței și a civismului!(…)
Unde este meritocrație, pluralismul este viu, spiritul pulsează, bogăția este prezentă. Unde nu este, vedem ceea ce avem în față – nedreptăți fără sfârșit, pervertirea a orice și, mai nou, vânzarea de oameni. După vânzarea sașilor, a venit vânzarea de copii și de tinere, acum este vânzarea pentru munci ocolite de alții(…)

Altceva mi se pare, însă, esențial. Anume, există ceva mai grav decât mediocrația. Este vorba de prostocrație, care constituie veritabilul antonim al meritocrației.
România actuală se afundă în mediocrație și, mai ales, în prostocrație. În multe locuri din lume sunt erori și exagerări, poate gafe, dar mai puțină prostie. Poate și pentru că funcționează pluralismul și controlul cetățenesc. În România actuală, avem ziua și prostia.

Prostul ajuns să decidă care se sustrage Justiției

Foarte mulți concetățeni spun că „este vorba de niște proști ajunși să decidă și asta este!”. Numai că au fost în istorie proști care nu au împiedicat dezvoltarea. De aceea, nu aș înlătura explicația că este vorba și de un efort de sustragere durabilă de la justiție – de la justiția justă. Cum s-a spus în pătrunzătoarea presă germană, ar fi fost cazul ca „președintele” să ceară să se examineze faptele de care l-au legat cei cărora le-a cerut votul din România: averea obținută, contiguitatea cu comerțul cu oameni, lipsa de reacție la devalizări de păduri, scindarea societății în interes personal, încălcarea repetată a Constituției etc. Iar, acum, se adaugă abuzurile ce au favorizat extinderea covit-19.

Inși incapabili se agită și „aleg” un ins depășit de funcție, care dă funcții neisprăviților

Desigur, ce face un ins ține de capul lui. Sistemul poate fi, în principiu, altul. Numai că, în România actuală, s-a intrat într-un cerc vicios: inși incapabili se agită și „aleg” un ins depășit de funcție, care, la rândul său, abuzează de Constituție și de instituții și dă funcții neisprăviților, care trompetează cât de „bun guvern” sunt, în vreme ce țara nu a realizat cu ei decât pierderi! Din nefericire, la această oră, aici prostocrația a ajuns sistem.

În joc este oricum mai mult decât „diletantul”, „confuzionarul” și „necivilizatul”, semnalați de presa internațională. Iar la orizont se anunță costuri enorme, pe care le vor plăti nu alții decât cetățenii României” mai punctează filosoful. (B.I.)

Comentarii
  • Daca marga e om destept, incepind de azi nu mai citesc nici o carte scrisa de vreun scriitor roman. Asta e omul budapestei. Rares Bogdan, andrei marga e de-al tau din Cluj. Am intes ca e si academician. Are aceleasi calitati cu ale lui elena ceausescu. N-ai nimic de comentat? Pe mine cuvintele spuse de acest dement m-au lasat masca.

  • Andrei Marga este academician la Cluj,iar Iohanis a fost inspector judetean pe la Sibiu.Daca un academician din 2020 este comparat cu E.Ceausescu,inspectorul judetean de fizica-nu si educatie- este asa cum a spus Marga. A.Marga a punctat cateva lucruri despre peneleaua si beleaua ei,asta am inteles din articol.

  • Aveti incredere in Andrei Marga. E mult peste profesorasii de fizica din Romanica, chiar si peste cei de la Sibiu. Ca de la Sibiu rasare soarele, nu-i asa?

  • Tara a ajuns o prostrocratie!!!! Fii atent ce idiot este acest articol iar presedintele prost si neispravit ales de incapabili adica de noi , deci romanii sunt prostocrati , incapabili si etc si presedintele la fel, multumim f mult Marga , DAR TU NU ESTI CUMVA ROMAN deci tot prostocrat si incapabil?

  • Important este in primul rand daca faptele descrise despre Iohanis sunt reale.Si sunt.Marga spune ca „este vorba de niște proști ajunși să decidă,se aleg intre ei.Nu se refera la votanti.
    Si daca ne gandim la Catu,Turcan,Grinda,Orban,madam lift,etc.,cum sunt?De Iohanis a zis Marga.

  • ?????? daca iti inchipui ca pe Iohannis l-ai ales TU, sau altii care la vot au pus stampila pe el, atunci chiar esti, nu naiv, ci de-a dreptul…PROST!

  • Ma anclin an fata unor oameni care sunt geni antr un domeniu .Eu ma gandeam ca domnul Marga e un om cultivat scuze anvatat dar m am convins Unde e inteligenta e si un car de prostie.Domnule Marga pana acu unde a ti fost de nu a ti vazut ca tara e populata de prosti printre care sunte ti si dumneavoastra.Daca tacea ti filozof ramanea ti.

Adauga un comentariu