Cancan

Reacția fabuloasă a lui Mihai Șora, după ce aria cercului i-a dat bătăi de cap Vioricăi Dăncilă

Publicat: 21 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacția fabuloasă a lui Mihai Șora după ce aria cercului i-a dat bătăi de cap Vioricăi Dăncilă

Filosoful Mihai Șora a postat pe Facebook un îndemn pentru români să meargă la vot, în care este ironizat și faptul că Viorica Dăncilă nu a indicat corect formula de calcul a ariei cercului când a fost întrebată într-o conferință de presă.

”Farmecul subtil al diferenței: românii caută expresia „aria cercului“, după cum britanicii, cu al lor Brexit, se întrebau: „What is the EU?“. Nimic nu ar putea opri această arzătoare sete de cunoaștere”, a scris Mihai Șora.

”Mergeți la vot, dragi prieteni! Altminteri ne vor scoate și din matematică, nu doar din Europa”, a mai scris Șora.

Aria cercului a avut o explozie în căutările pe Google din România, după ce candidatul la președinție Viorica Dăncilă nu a știut să spună corect formula, iar candidatul liberal Klaus Iohannis a evitat să răspundă, în dezbaterile electorale paralele de marti.

Aria cercului a avut o explozie în căutările pe Google din România, după ce candidatul la președinție Viorica Dăncilă nu a știut să spună corect formula, iar candidatul liberal Klaus Iohannis a evitat să răspundă, în dezbaterile electorale paralele de aseară.

Viorica Dăncilă a fost pusă în încurcătură la dezbaterea electorală, organizată de PSD la Palatul Parlamentului, după ce a fost întrebată de o jurnalistă cum se calculează aria cercului.

Întrebare: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului? Dacă ne puteți spune…

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat. Jurnalista a corectat-o pe Viorica Dăncilă, spunând că formula pentru calcularea ariei unui cerc este πR² (nota redacției: pi înmulțit cu raza la pătrat).

Adauga un comentariu