Razboi în Ucraina

Reacţia Kremlinului la vizita lui Volodimir Zelenski la Casa Albă: „Nu este de bun augur pentru Ucraina”

Publicat: 21 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacţia Kremlinului la vizita lui Volodimir Zelenski la Casa Albă Nu este de bun augur pentru Ucraina
Autorităţile de la Kremlin au venit cu o reacţie în contextul vizitei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă

Autorităţile de la Kremlin au venit cu o reacţie în contextul vizitei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă, subliniind că nu va ieşi nimic bun, iar Rusia nu vede nicio şansă de a purta discuţii de pace cu Kievul. Anterior, și Vladimir Putin a avut o vizită în Belarus, prima după 2019.

Miercuri, 22 decembrie 2022, președintele Joe Biden și președintele ucrainean Volodimir Zelenski plănuiesc să se întâlnească la Casa Albă. Este prima călătorie a lui Zelenski în afara Ucrainei de la începutul invaziei ruse în luna februarie a acestui an

Reacţia Kremlinului la vizita lui Volodimir Zelenski la Casa Alba

Marţi, 21 decembrie 2022, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o convorbire cu jurnaliştii a subliniat că Occidentul duce către o „adâncire” a conflictului, care s-ar putea întoarce împotriva Kievului.

„Furnizarea de arme continuă, iar gama de arme furnizate se extinde. Toate acestea, bineînţeles, duc la o agravare a conflictului. Acest lucru nu este de bun augur pentru Ucraina”, a avertizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Din motive de securitate, detalii în ceea ce priveşte vizita preşedintelui ucrainean nu au fost dezvăluite. Volodimir Zelenski va fi întâmpinat de Joe Biden şi va avea întrevederi cu liderii Congresului şi şefii comisiei de securitate naţională.

Marcy Kaptur, parlamentara SUA şi copreşedinte al grupului de lucru al Congresului pentru Ucraina a menţionat ca preşedintele ucrainean se va adresa către Congres.

„Am fi foarte onorați să ne viziteze. Sunt uimită că poate reuși, având în vedere situația. Ar fi un cadou grozav să-l avem la Capitoliu. Lucrăm cu conducerea pentru a fi de ajutor. Înțelegem dacă nu poate ajunge în cele din urmă”, a spus Marcy Kaptur.

Nancy Pelos, președinta Cemerei Reprezentanților a subliniat că va avea loc o sesiune a Congresului miercuri seara, axată în special pe democrație.

Vladimir Putin a făcut prima vizită în Belarus din 2019

În altă ordine de idei, săptămâna aceasta, Vladimir Putin a făcut prima vizită în Belarus din 2019. În cadrul unei conferinţe de presă de la Minsk, preşedintele Federaţiei Ruse a menţionat ca Belarus și Rusia „găsesc răspunsuri la toate amenințările”

„Rusia nu are niciun interes să absoarbă pe nimeni. Pur și simplu nu este recomandabil astăzi. Acești critici fără scrupule din exterior fie nu înțeleg despre ce vorbesc, fie vorbesc despre asta intenționat, inducând în eroare oamenii care nu sunt cufundați în asta. Problema nu este o preluare. Problema este coordonarea politicii economice.Totul altceva este o prostie. Sunt încercări ale celor răi noștri de a încetini procesul nostru de integrare. Și fac asta doar pentru a nu obține concurenți eficienți și periculoși pe piețele mondiale. Asta e tot”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Cei doi lideri s-au abținut să discute public despre invazia din Ucraina, ambii precizând în schimb că Belarus se confruntă cu amenințări din partea Occidentului. Vladimir Putin a anunțat că ia în considerare antrenarea piloților bieloruși să folosească „muniții cu încărcătură specială” din cauza „escaladării” situației la granițele externe ale Uniunii Statale Rusia – Belarus.

Așadar, reiterăm faptul că potrivit Kremlinului, vizita președintelui Volodimir Zelenski în SUA „nu este de bun augur pentru Ucraina”.

Adauga un comentariu