National

Reacția lui Dan Andronic, după condamnarea primită în dosarul Ferma Băneasa

Publicat: 17 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat, joi, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Ferma Băneasa. În celași dosar, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prințul Paul – trei ani și patru luni.

„Eu mă retrag. Vă urez succes! Doamne ajută!”, a scris jurnalistul Dan Andronic, la scurt timp după ce ce judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au dat verdictul. Dan Andronic este fost consultant politic al premierilor Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, apoi al PDL şi al preşedintelui României, Traian Băsescu, actual director EVZ.

În iunie 2019, la fond, Curtea de Apel Brașov îl achitase pe Dan Andronic, alături de israelienii Benjamin Steinmetz, Tal Silberstein și Moshe Agavi.

Jurnalistul Dan Andronic a fost luat în vizor de procurorii DNA în timp ce era consultantul politic al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

Dan Andronic/Facebook
Dan Andronic/Facebook

Prima reacție a lui Remus Truică

„Acesta este prețul atunci cand respecti toate regulile și nu te îndoi către ceea ce ți se cere… Din păcate, reparațiile ce survin peste mulți ani, pot repara doar partial latura morală”, a declarat, Remus Truică, în exclusivitate pentru Antena 3.

Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare.

Remus Truică – 7 ani cu executare

Verdict final, joi, în dosarul Ferma Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prințul Paul – trei ani și patru luni.

În iunie 2019, la fond, la Curtea de Apel Brașov, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 4 ani de detenţie efectivă, iar Paul al României, la 3 ani cu suspendare, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa şi a Pădurii Fundu Sacului din Snagov.

Curtea de Apel Brașov i-a achitat însă pe israelienii Benjamin Steinmetz, Tal Silberstein și Moshe Agavi. Și consultantul politic al fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu, jurnalistul Dan Andronic, a fost achitat.

În schimb, Curtea de Apel Brașov a dispus confiscarea a 45 de hectare de teren şi a peste 12,5 milioane de euro de la omul de afaceri Remus Truică, Paul al României şi de la firma condusă de Truică, Reciplia SRL, în spatele căreia s-ar afla un holding controlat de miliardarul israelian, Beny Steinmetz, potrivit deciziei CA Braşov.

Adauga un comentariu