Actualitate

Reacția lui Ionel Dancă, după numărul record de noi cazuri de COVID-19: „Parlamentarii PSD sunt o amenințare”

Publicat: 11 iul. 2020

Ionel Dancă, șeful Cancelariei Guvernului Orban, a reacționat, printr-o postare pe Facebook, după numărul record de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore în România și a lansat un nou atac asupra parlamentarilor PSD.

Ce reacție a avut Ionel Dancă, șeful Cancelariei Guvernului Orban

„Astăzi, 698 de cazuri noi, 24 de decese, 406 persoane diagnosticate pozitiv cu Covid, externate la cerere. Sunt cifre care amenință tot efortul de până acum.

Cu toate acestea, Legea carantinei și izolării celor cu Covid este amânată de PSD. Are perfectă dreptate Ludovic Orban: parlamentarii PSD sunt o amenințare la adresa vieții și sănătății românilor!

In fața acestei amenințări, fiecare este responsabil: poartă masca, păstrează distanța, evita aglomerația, respectă regulile de igienă.
Împreună, izolam virusul!”, a scris Ionel Dancă pe Facebook.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a avut o primă reacţie după anunţarea numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Aceasta a precizat că ne aflăm în „acea transmitere comunitară”.

Reacția ministrului Nelu Tătaru

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a precizat faptul că vom avea o creștere ușoară, progresivă, de la o zi la alta. Recomandările privind respectarea măsurilor de protecție rămân încă valabile. În altă ordine de idei, ministrul a declarat că nu se dorește reintroducerea unor noi restricții sau limitarea activităților economice. De aceea, trebuie respectate întocmai regulile și normele de desfășurare a acelor activități.

„Într-o primă perioadă vom avea o creştere uşoară, progresivă, de la o zi la alta şi în funcţie de numărul de teste făcute în zilele respective. Vine o perioadă de weekend în care o să avem un număr de recoltări şi teste mai puţine. Suntem în acea transmitere comunitară. Recomandările rămân aceleaşi, iar rugămintea este ca ele să fie respectate”, a declarat Nelu Tătaru.

„Noi nu vrem să reintroducem niciun fel de alte restricţii sau să limităm alte activităţi economice. În acest moment mergem cu aceleaşi măsuri de relaxare, dar recomandarea este aceea de a respecta regulile şi normele de desfăşurare a acelor activităţi. În măsura în care acest număr de cazuri va creşte exponenţial, nu creştere uşoară de la o zi la alta, sunt şi restricţii care vor fi impuse. Dar nu vrem să ne transformăm într-un stat poliţienesc”, a explicat Nelu Tătaru, întrebat dacă vor urma alte restricţii sau chiar o nouă stare de urgenţă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru despre parlamentarii care neagă existenţa coronavirusului

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a oferit o serie de declaraţii despre parlamentarii care neagă existenţa coronavirusului. În cadrul unui interviu la un post de televiziune, ministrul Sănătăţii se plânge de amestecul politicului în domeniul medical. Acesta susţine că acest lucru nu este normal şi sistemul medical ar trebui să fie lăsat în afara politicii.

Prezent în platoul unei emisiuni televizate, ministrul Sănătăţii îşi exprima supărarea faptului că politicul se implica în sistemul medical. Acesta susţine că influenţa politicului s-ar fi văzut prin declararea Curţii Constituţionale din România ca drept neconstituţionale măsurile de carantină, izolare sau internare obligatorie. Acesta explica faptul că, în contextul legislativ actual, medicul este neputincios pentru că nu poate internat bolnavii care au COVID-19.

Comentarii
  • Nu doresc nimanui sa se infecteze cu SARS-COV2 numai ca politicienii care pun in pericol sanatatea romanilor le doresc sa se afle ei sau un membru al familiei in sectia ATI dupa care sa mai spuna ca nu sunt deacord cu izolarea si carantinarea. Din pacate am vecini care nu respecta de loc masurile masca, distanta sociala si ne cunoastem de peste 40 de ani.

  • Nelutu Tataru, poti sa dai un singur exemplu de om politic, CARE A NEGAT EXISTENTA VIRUSULUI ?
    UNUL SINGUR, IMPREUNA CU TOATE COORDONATELE, INCLUSIV UN FILE AUDIO, FIINDCA LA CIT DE MINCINOS ORDINAR ESTI, NUMAI NAZISTII TAI TE MAI CRED FARA VERIFICARE !

  • Ati avut nu stiu cate zile sa prezentati un proiect de lege.Ati adus unul facut in batjocura si vreti sa fie votat in aceeasi zi.Parlamentul este format din mai multe partide,nu numai PSD.Nu toi oamenii sunt ca voi inconstienti.Spuneti cate ordonante le-ati dat noaptea,incorecte,ati amendat oamenii nelegal,si va reparat prostia,CCR .Acum aberatiile inscrise de voi,stiti foarte bine asta, trebuiesc corectate.voi vreti sa dictati in afara Constitutiei?de ce n-ati adus proiectul cu 3,5,10 zile inainte pentru a fi votat?ati stat la baut,acolo nu va grabeati.Sunteti niste nerusinati cu foarte mare tupeu,invinovatind tot timpul parlamentul,partidele,CCR..Ati dori sa existati numai voi fara celelalte institutii ale statului,sa faceti o dictatura.Vai,de capul vostru!

Adauga un comentariu