Actualitate

Reacţia lui Marcel Ciolacu la declaraţia lui Ludovic Orban: Treziţi-l şi spuneţi-i că ţara nu e o crâşmă

Publicat: 04 iul. 2020
Marcel Ciolacu, la o conferință de presă
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus după decizia Curții Constituționale privind dublarea alocațiilor copiilor că sunt bani în bugetul de stat

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, reacţionează la gestul lui Orban de a instiga la nerespectarea deciziilor CCR. Ciolacu afirmă că Orban devine toxic pentru România şi pentru statul de drept.

„Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie. Domnule Iohannis, treziți-l și spuneți-i că țara nu e o crâșmă!

Șeful Guvernului devine principala amenințare la adresa stabilității statului în plină pandemie, după îndemnul aberant ca românii să nu respecte deciziile Curții Constituționale. Când era în opoziție, Orban lăuda Curtea la orice verdict împotriva Guvernului PSD. Acum, când CCR spune Executivului PNL că a fost incompetent, judecătorii sunt practic învinuiți pentru răspândirea COVID în România. De fapt, Orban poate fi acuzat că zădărnicește ordinea constituțională și statul de drept. Este un anti-model absolut și le-o arată românilor cu insistență.

Pentru Orban și PNL, normal și firesc în pandemie este să poți petrece când ai chef, la Guvern, în restaurante sau corturi – fără restricții.

Pentru Orban și liberali, normal și firesc este să cheltui miliarde cu gașca fără să dai socoteală despre asta.

Pentru Orban, normal și firesc este să aplici doar ce fragment de lege îți convine, și numai dacă poți câștiga ceva de pe urma ei.

Am crezut că episodul cu băuta de la Guvern a fost un caz nefericit, dar îmi dau seama că aceasta este atitudinea normală a premierului față de români și față de lege.

Poți să-l scoți pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoți cârciuma din el!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban recomandă oamenilor să nu țină cont de decizia CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri din epidemie, ci să acționeze responsabil. „CCR nu e la prima decizie care zădărnicește măsurile de apărare a sănătății și vieții cetățenilor”, a spus Orban.

Comentarii
  • Nu cred ca seminomadul Maricei Colacu ar trebui sa faca o analiza a atitudinii lui Ludovic Orban. Sint in tara asta si oameni destepti.

Adauga un comentariu