Sport

Reacția lui Mircea Lucescu după ce turcii i-au desființat munca la cârma Turciei. Mesajul pentru selecționer

Publicat: 21 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacția lui Mircea Lucescu după ce turcii i-au desființat munca la cârma Turciei. Mesajul pentru selecționer

Turcia a reușit un parcurs excelent în calificările pentru EURO 2020, unde a terminat pe locul 2, cu 23 de puncte, grupa H și a obținut accesul direct la competiția care vara viitoare va fi găzduită pentru prima dată în 12 orașe europene.
După ce zilele trecute Fotomac îi desființase întreaga activitate de la echipa națională a Turciei, astăzi a venit și răspunsul lui Mircea Lucescu, în cotidianul turc Fanatik.

Cum a comentat Mircea Lucescu atacul din Fotomac

Campion în Turcia cu Galatasaray și cu Beșiktaș, Mircea Lucescu a condus 18 luni echipa națională a Turciei, pe care a încercat să o reconstruiască, însă rezultatele au fost slabe. În Liga Națiunilor, turcii au retrogradat din „B” în „C”, iar Mircea Lucescu a demisionat, chiar dacă mai avea contract.

„Existau talente tinere, dar nu jucau la cluburile lor, iar naționala era cea mai bătrână alături de Cipru. M-am dus în ianuarie și am discutat cu antrenorii, insistând pe importanța de a le da șanse tinerilor, pe baza experienței mele din fotbalul turc. Cel mai bun exemplu este Zeki Çelik. Atunci nu m-au ascultat, dar uitați-vă ce a reușit! Viitorul fotbalului din Turcia e mult mai luminos decât acum doi ani și când mă uit în urmă, văd că am realizat ceva. Mă simt mândru de ce am clădit. Am primit telefoane de mulțumire de la mulți jucători. Eu l-am descoperit pe Irfan și nu uitați nici de Caglar Soyuncu, care nu juca de un an la club”, a declarat Lucescu.

Cuvinte de laudă la adresa succesorului său

În locul lui Mircea Lucescu, la cârma echipei Turciei a fost numit Șenol Guneș și se zvonea că la Beșiktaș va ajunge în locul său chiar antrenorul român. Despre Guneș, Il Luce a avut numai cuvinte de laudă.

„E foarte deștept și un om dedicat fotbalului. Îi mulțumesc că n-a stricat ce i-am lăsat și a adus mari profesioniști, având un succes deosebit. Îl felicit și am un mare respect pentru el. Cu experiența sa, cred că Turcia va face o figură frumoasă și la turneul final, chiar îi doresc noroc. Fanii au avut un aport extraordinar, creând o atmosferă fascinantă în orice țară s-a jucat”.

4 victorii, 6 remize și 7 eșecuri a avut Lucescu în 18 luni la naționala Turciei
9 victorii în 12 meciuri a obținut Guneș la naționala Turcie

Adauga un comentariu