National

Reacţia lui Teodor Meleșcanu, după decizia finală a CCR: „Mă voi conforma și voi demisiona de la șefia Senatului”

Publicat: 22 ian. 2020

Teodor Meleșcanu, şeful Senatului, a avut miercuri, 22 ianuarie, o primă declaraţie după ce Curtea Constituțională a României a stabilit în mod oficial şi definitiv că numirea acestuia în fruntea Senatului a fost una neconstituţională. Melescanu a transmis că se va conforma deciziei și va demisiona imediat ce vede anunțul oficial și motivarea deciziei.

„Aștept decizia oficială și motivarea judecătorilor. O decizie CCR se aplică și cel mai probabil mă voi conforma și voi demisiona de la șefia Senatului”. a declarat Teodor Meleșcanu.

„Până la motivarea pubicată în Monitorul Oficial, eu îmi asum toate prerogativele pe care le am. După publicare vom face consultările politice necesare pentru a găsi cea mai bună soluție”, susține președintele Senatului.

Întrebat dacă își dorește să primească un nou mandat la șefia Senatului, Meleșcanu susține că „își dorește de pe orice poziție să contribuie la activitatea cât mai bună a Senatului”, adăugând că nu are ambiții personale.

Reamintim că miecuri, Curtea Constituțională a decis că procedura prin care Teodor Meleșcanu a fost ales în funcția de președinte al Senatului a fost ileaga, conform unor surse din ședința CCR.

În acest sens, judecătorii au admis sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați cu referire la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Mai precis, Curtea a decis că legea a fost încălcată prin susținerea și propunerea la șefia Senatului de către sociali democrați a unui politician care făcea parte din grupul ALDE.loading...

Adauga un comentariu