Local

Reacția primarului Mihai Chirica după ce bugetul Iașului 2021 a picat a doua oară: „Este o nouă zi tristă pentru orașul nostru”

Publicat: 10 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacția primarului Mihai Chirica după ce bugetul Iașului 2021 a picat a doua oară Este o nouă zi tristă pentru orașul nostru
Primarul Iașului, Mihai Chirica, a avut o primă reacție în ceea ce privește nevotarea pentru a doua oară bugetul municipiului. Oficialul a transmis astăzi, 10 mai 2021, că este o nouă zi tristă, iar unii politicieni au decis să aleagă în interesul propriu și nu pentru nevoile ieșenilor

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a avut o primă reacție în ceea ce privește nevotarea pentru a doua oară bugetul municipiului. Oficialul a transmis astăzi, 10 mai 2021, că este o nouă zi tristă, iar unii politicieni au decis să aleagă în interesul propriu și nu pentru nevoile ieșenilor.

„Este o nouă zi tristă pentru orașul nostru, o nouă zi de în care unii politicieni au ales ordinele de partid în dauna intereselor și nevoilor ieșenilor, o nouă zi în care spiritul democratic și dialogul rațional au capitulat în fața intereselor politicianiste. Este a doua oară când USR-PLUS respinge bugetul orașului nostru, în mod irațional și iresponsabil, cu ipocrizie și cinism, din motive exclusiv politice și într-un dispreț absolut față de nevoile acestui oraș! Nu voi reveni asupra tuturor efectelor dezastruoase ale acestei decizii politicianiste, dar atrag atenția asupra faptului că în prezent nu se mai pot plăti salariile angajaților din învățământul preuniversitar privat, nici ale celor circa 5.000 de angajați din sectorul public care asigură transportul public, curățenia, întreținerea străzilor și spațiilor verzi, nici ale asistenților sociali și ale persoanelor cu nevoi speciale!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Primarul Mihai Chirica: „Din păcate, numeroasele mele apeluri publice și ale colegilor din PNL nu au fost ascultate de USR-PLUS”

Edilul a menționat că este a doua oară când bugetul municipiului Iași nu este votat și USR PLUS a preferat să continue lupta politică, în dauna interesului orașului și chiar folosind metode neortodoxe. Astfel, o nouă ședință va avea loc miercuri, 12 mai 2021, de la ora 15.00

„Atrag atenția și asupra cinismului unora dintre cei care își fac imagine pe spatele ieșenilor: în timp ce se lăudau pe rețele de socializare că au primit vot favorabil pentru diferite amendamente, au votat împotriva bugetului, deci și împotriva propriilor amendamente! În aceste condiții, miercuri, 12 mai 2021, de la ora 15.00, voi convoca o nouă ședință de plen în care sper că oamenii de bună credință din Consiliul Local vor vota bugetul local și vor da o șansă Iașului! Le mulțumesc colegilor consilieri din PNL și PMP care au votat bugetul, într-un număr insuficient însă, din păcate, pentru ca acesta să fie adoptat”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Cum arată proiectul de buget discutat în Consiliul Local?

Bugetul Iașului pe 2021 cuprinde venituri de 1,083 de miliarde de lei. La capitolul venituri proprii a fost trecută suma de 611 milioane de lei, capitol ce cuprinde venituri fiscale, din taxe, impozite sau pe cele din utilizarea bunurilor, autorizarea utilizării bunurilor sau pe desfășurarea de activități. Din impozite și taxe pe proprietate, Primăria Iași a estimat venituri de 83,8 milioane de lei, în timp ce din impozitele pe bunuri și servicii, la bugetul local ar ajunge 89,5 milioane de lei. Bugetul cuprinde și o serie de investiții, propuneri care însă nu i-au mulțumit pe cei care au respins propunerea Primăriei Iași. Consilierii locali au motivat lipsa investițiilor de votul negativ dat pe bugetul Iașului pe 2021.

Scandal pe bugetul Iașului 2021. Grevă japoneză în Primărie

Scandalul din Consiliul Local Iași s-a mutat apoi în stradă. Direcțiile din subordinea Primăriei au inițiat o grevă japoneză, nemulțumite de faptul că propunerea nu a fost adoptată la vot. Doar consilierii PNL și cei ai PMP au votat propunerea de buget, însă numărul de voturi nu a fost suficient ca proiectul să poată fi adoptat. Inclusiv primarul Mihai Chirica a anunțat că intră în grevă japoneză, nemulțumit de faptul că aleșii locali nu au adoptat propunerea de buget pe anul în curs.

Adauga un comentariu