Local

Reacția unui profesor cunoscut din Iasi: „Examenele naționale nu pot fi organizate în condiții de siguranță…”

Publicat: 02 mai 2020

Zilele trecute, Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iasi a adresat un set de întrebări Prim Ministrului și Președintelui României, domnii Ludovic Orban, respectiv Klaus Iohannis. Administrația Prezidențială a înaintat Memoriul către Ministerul Educației și Cercetării, de unde se așteaptă un răspuns. În acest context, președintele celui mai mare sindicat din învățământul preuniversitar județean romanesc, prof. Laviniu Lăcustă, avertizează ca Evaluarea Națională și Bacalaureatul nu pot fi organizate în forma clasica deoarece exista un pericol uriaș de infecție cu COVID-19 pentru elevi, profesori și parinti! Redam mai jos punctul de vedere al acestuia:

„USLIP Iași își menține cu fermitate punctul de vedere că Examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională nu pot fi organizate în condiții de siguranță deoarece riscul de infectare va fi foarte ridicat.

Există numeroase mesaje de îngrijorare profundă din partea părinților, elevilor și cadrelor didactice cu privire la acest aspect.

În acest context dorim să o cităm pe doamna Ministru al Educației, Monica Anisie care a declarat, din nou, pe 02.05.2020, la un post național de televiziune că „sănătatea elevilor și a profesorilor este cea mai importantă!”. Această axiomă nu se potrivește însă cu intenția declarată în aceeași intervenție televizată, de a organiza totuși examenele în lunile iunie și iulie. Credem că mai este timp pentru a se decide o manieră sigură de a parcurge Bacalaureatul și Evaluarea Națională printr-o procedură pe care am înaintat-o deja în spațiul public.

Punctul nostru de vedere este că echivalarea cu media anilor de studii a celor două examene este în acest moment unica opțiune fezabilă de a ieși din această dilema”, reliefează rof. Laviniu Lăcustă, președinte USLIP Iasi.

Comentarii
  • felicitari domnule profesor,dar cati au curajul sa o declare ,putini ,se tem de presiunea de dupa..!! este vorba de prea multi bani ce pot fi fraudati de politicieni si acele supape ,inspectoratele scolare o gaura neagra in sit.,de invatamant !!!

Adauga un comentariu