International

Reacţia Ursulei von der Leyen, după ce Giorgia Meloni a câştigat alegerile în Italia

Publicat: 26 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Reacţia Ursulei von der Leyen după ce Giorgia Meloni a câştigat alegerile în Italia
Liderul CE susţine că dacă situaţia din Italia se va schimba, Bruxelles-ul va impune o serie de măsuri extreme

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a avut o reacţie virulenta după ce Giorgia Meloni a câştigat alegerile legislative în Italia. Liderul CE susţine că dacă situaţia din Italia se va schimba, Bruxelles-ul va impune o serie de măsuri extreme.

Important de precizat este că, rămânând în opoziţie la toate Cabinetele succesive de la alegerile legislative din 2018, Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FdI) s-au impus ca principală alternativă, trecând de la 4,3% la un sfert din voturi, potrivit primelor estimări, devenind primul partid din peninsulă.

Ce reacţia a avut Ursula von der Leyen, după ce Giorgia Meloni a câştigat alegerile din Italia

Ursula von der Leyen nu a avut o părere tocmai bună în ceea ce priveşte vestea că lidera formaţiunii Fratelli d`Italia, Giorgia Meloni, a câştigat alegerile din Italia.

Preşedintă Comisiei Europene susţine că în cazul în care la Roma va ajunge la conducere un Executiv de extremă dreaptă, atunci Bruxelles-ul ar putea iniţia o serie de proceduri prin care fondurile europene ale ţării să fie tăiate.

De asemenea, Ursula von der Leyen a catalogat alianța de extremă dreaptă din Italia drept ”prietenii lui Putin” și a ţinut să menţioneze că spera ca aceștia nu vor avea un comportament deviant în cadrul Uniunii Europene.

„Vom vedea. Dacă lucrurile o iau într-o direcție dificilă, și am vorbit despre cazurile Ungaria și Polonia, avem instrumente să reacționăm”, a spus Ursula von der Leyen.

Giorgia Meloni a câştigat alegerile din Italia

Vă aducem aminte că Giorgia Meloni, liderul partidului Frăția Italiei, a câștigat alegerile legislative și ne aflăm la un pas de a menţiona că ea va deveni prima femeie premier din istoria Italiei.

„Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fraţii Italiei”, a reacţionat Giorgia Meloni, afirmându-şi astfel ambiţia de a deveni prim-ministru.

„Vom guverna pentru toţi” italienii, a promis ea. „O vom face cu scopul de a uni oamenii”, a adăugat ea într-un discurs de uniune şi liniştire, recunoscând că ultima campanie electorală a fost „violentă şi agresivă”.

La scurt timp după reacţia Ursulei von der Leyen, Matteo Salvini i-a cerut scuze publice sau demisia preşedintei CE.

„Ce e asta, o ameninţare? Aroganţă ruşinoasă. Respectaţi votul, liber, democratic şi suveran al poporului italian! Prietenii tuturor, valeţii nimănui”, a scris el pe contul său de Twitter.

„Fie îşi cere scuze, fie demisionează”, a mai declarat el pentru cotidianul „Il Corriere della Sera”.

Acelaşi ecou din partea vicepreşedintelui Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi, care a făcut o alianţă cu Liga şi Fratelli d’Italia al Giorgiei Meloni. Declaraţiile dnei von der Leyen sunt „un amestec” în campanie, a apreciat Antonio Tajani.

Guvernul italian demisionar condus de Mario Draghi, la scurt timp după anunțarea exit-poll-ului, a luat o decizie care va influența Europa.

Potrivit presei locale, procesul de votare a durat mult mai mult decât la alegerile anterioare din cauza unui sticker conceput pentru a se evita frauda. Stickerul are un cod alfanumeric şi este aplicat pe un colţ al buletinului de vot. Un oficial de la secţia de votare înlătura stickerul înainte ca buletinul de vot să fie introdus în urnă.

Astfel, după ce Giorgia Meloni a câștigat alegerile din Italia, Ursula von den Leyen a avut o reacție virulentă.

Comentarii
Adauga un comentariu