Local

Reacție a consilierilor PSD după ședința furtunoasă din Consiliul Județean

Publicat: 23 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacție a consilierilor PSD după ședința furtunoasă din Consiliul Județean

PSD Iaşi îşi exprimă mâhnirea pentru faptul că liberalii, după ce au încercat ilegal, în cadrul şedinţei Comisiilor reunite dinaintea plenului Consiliului Judeţean (CJ), să schimbe preşedintele de şedinţă, acum aruncă în spaţiul public o serie de fumigene politice prin care încearcă să disculpe un plan mişelesc eşuat lamentabil.

Sub umbrela testării majorităţii din CJ, liberalii au propus înlocuirea preşedintelui Comisiilor reunite şi numirea unui nou preşedinte din partea PNL. Joaca acestora, de-a administraţia şi politica, a fost pe deplin meritat taxată de consilierii judeţeni PSD, care au pus pe primul plan interesul judeţului şi al ieşenilor, în dauna celui politic. Astfel preşedinţii liberali ai Comisiilor de specialitate au fost înlocuiţi.

Liberalii ieşeni nu se dezic de calitatea de agitatori politici, postură cu care ne-au obişnuit în acest mandat, anunţând cu o zi înainte de şedinţă o aşa-zisă apocalipsă: întârzierea proiectelor de pe ordinea de zi, lipsa avizelor din Comisiile de specialitate şi că şedinţa plenului CJ  nu a avea loc. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat.

PSD Iaşi a salvat şedinţa de plen de astăzi şi a adoptat o serie de proiecte urgente pentru comunitate care vizau modernizarea drumurilor judeţene, Aeroportul Iaşi sau Filarmonica Moldova. Din păcate, proiectul de organizare a Galei Laureaţilor Sportului Ieşean,  în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi a fost scos de pe ordinea de zi, deoarece preşedintele Comisiei pentru Tineret şi Sport, din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Vasile Cotiugă, a refuzat convocarea membrilor Comisiei pentru avizare.

Ne exprimăm regretul că astfel de situaţii încă mai sunt posibile în Consiliul Judeţean şi vom întreprinde orice demers pentru continuarea programului local de guvernare şi derularea proiectelor administraţiei judeţene în condiţii normale, astfel încât opoziţia liberală să nu poată întaârzia sau anula munca executivului. PSD Iaşi este garantul stabilităţii şi echilibrului.

 

Adauga un comentariu