Actualitate

Reacție halucinantă a lui Augustin Zegrean, care are o pensie de 75.000 de lei: „Nu pensiile sunt nesimțite!”

Publicat: 18 iun. 2020
Reacție halucinantă a lui Augustin Zegrean care are o pensie de 75.000 de lei Nu pensiile sunt nesimțite
Reacție halucinantă a lui Augustin Zegrean, care are o pensie de 75.000 de lei: „Nu pensiile sunt nesimțite!”

Reacție halucinantă a lui Augustin Zegrean. Fostul președinte al Curții Contituționale, a avut o reacție halucinantă cu privire la impozitarea pensiilor special. Asta în condițiile în care beneficiază de o pensie de aproximativ 75.000 de lei.

„Prin tăierea pensiilor mari nu cresc pensiile mici, pentru că aceste pensii de serviciu sunt plătite de la bugetul de Stat, nu din Fondul Național de Pensii, iar banii nu vor merge la ceilalți.

Nu pensiile de serviciu sunt nesimțite, nesimțirea este că celelalte pensii sunt mici. În niciun caz această lege nu este constituțională, pentru că oamenii trebuie tratați egal în fața legii. Și pensiile de serviciu s-au dat tot în baza unei legi.

Cred că speranța parlamentarilor să nu treacă de Curte este mai mare decât speranța că va trece. Niciun cetățean nu trebuie să stea liniștit câtă vreme Parlamentul este în sesiune”, spunea Augustin Zegrean.

Reacție halucinantă a lui Augustin Zegrean: Venituri de zeci de mii de lei

Augustin Zegrean, care a aplicat, între timp și pentru pensia de parlamentar, își permite să vorbească despre penisii speciale.

Când a încercat să se pensioneze, acesta a aflat că îi mai trebuie câțiva ani de cotizare. Însă a găsit o soluție și pentru această problemă. Augustin Zegrean a prezentat la Casa de Pensii un certificat pentru persoane cu dizabilități. În felul acesta, în loc de 1.300 de lei, a încasat la momentul respectiv 10.700 de lei, pensie. Acum, la această sumă, se adaugă pensia de încheiere de activitate la CCR, dar și pensia de parlamentar. Ultimele cifre ar fi în jurul a 6.500 de euro lunar.

Care este pensia medie în Armată

Aproximativ 4.000 dintre cei 65.000 de pensionari militari ar fi în situația în care pensia să le fie impozitată cu 85%. Pensia militară medie este de aproximativ 4.000 de lei brut, în acest caz impozitul fiind de 10%.

Sunt aproximativ 65.000 de pensionari militari, iar pensia medie a unui militar este de 4.000 de lei, potrivit datelor Ministerului Apărării Naționale, preluate de Mediafax.

Cei care au astfel de venituri vor fi afectați de impozitul de 10%, întrucât orice pensie între 2.000-7.000 de lei va fi supusă taxării, conform legii care a trecut de Parlament.

6% au pensii cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei. Asta înseamnă că aproximativ 4.000 de pensionari militari ar urma să fie în situaţia în care să fie impozitaţi cu 85% pentru sumele ce trec de 7.000 de lei, aşa cum au votat parlamentarii.

Totodată, există aproximativ 1.700 de pensionari militari (2,6%) care primesc pensii de peste 10.000 de lei lunar. În principiu, este vorba de foşti magistraţi militari sau foşti aviatori.

Camera Deputaţilor a dat votul decisiv, miercuri, unui proiect de lege care prevede taxarea suplimentară a pensiilor şi indemnizaţiilor speciale.

Astfel, pensiile care trec de 7.000 de lei ar urma să fie taxate cu 85% pentru sumele care trec de acest plafon.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a postat un mesaj în care transmite că susţine menţinerea pensiilor militarilor. Ministrul aminteşte că militarii sunt printre bugetarii cu cele mai mici salarii, chiar dacă se expun riscurilor, stau departe de familie şi pleacă în misiuni de război. În plus, militarilor le sunt restrânse mai multe drepturi, precum dreptul de a fi ales sau libertatea de exprimare.

Incompatibilitatea de a avea alte venituri este încă un motiv pentru care Nicolae Ciucă nu susţine taxarea suplimentară a pensiilor militare.
Adauga un comentariu