International

Reacțiile liderilor mondiali la vestea că Donald Trump are Covid-19

Publicat: 02 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reacțiile liderilor mondiali la vestea că Donald Trump are Covid-19
Medicul lui Donald Trump spune că președintele nu mai este contagios

Numeroşi lideri internaţionali au reacționat la vestea că Donald Trump are Covid-19. Aceștia i-au transmis astăzi mesaje de însănătoşire grabnică preşedintelui american Donald Trump, după ce acesta a anunţat că a fost infectat cu noul coronavirus.

Anunţul, venit cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale, a stârnit agitaţie în media şi pe pieţele financiare internaţionale, au consemnat agenţiile internaţionale de presă.

Reacțiile liderilor mondiali

Vicepreşedintele Mike Pence i-a transmis lui Donald Trump și soției sale, Melania, că se roagă pentru pentru însănătoşirea lor completă şi grabnică.

„Karen şi cu mine transmitem dragostea şi rugăciunile noastre dragilor noştri prieteni, preşedintele şi (Prima Doamnă) Melania Trump. Ne alăturăm milioanelor de americani care se roagă pentru însănătoşirea lor completă şi grabnică. Dumnezeu să vă binecuvânteze, preşedinte Trump & minunata noastră Primă Doamnă Melania „, a scris pe Twitter vicepreşedintele Mike Pence.

„Cele mai bune urări preşedintelui Trump şi Primei Doamne”, a scris pe Twitter premierul britanic Boris Johnson, primul lider mondial care a fost spitalizat după ce a contractat COVID-19, mai devreme în acest an. „Sper ca amândoi să se facă repede bine”, a menţionat Johnson în mesajul său.

Ce i-a transmis Vladimir Putin

„Bineînţeles, îi urăm preşedintelui Trump însănătoşire grabnică”, a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, care a menţionat că preşedintele Vladimir Putin intenţionează să se vaccineze împotriva COVID-19, iar preşedinţia va anunţa acest lucru când va avea loc.

Totodată, agenţia de presă rusă Interfax, citată de Reuters, a relatat că preşedintele Vladimir Putin i-a trimis vineri omologului său american o telegramă în care îi ura însănătoşire grabnică. ”Sunt convins că vitalitatea, buna dispoziţie şi optimismul dumneavoastră inerent vă vor ajuta să faceţi faţă acestui virus periculos”, a scris Putin.

Mesaje de la OMS și din Israel

„Cele mai bune urări de recuperare completă şi promptă preşedintelui Trump şi Primei Doamne”, a scris pe reţeaua socială directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cărui organizaţie a fost acuzată de liderul de la Casa Albă de incompetenţă în gestionarea pandemiei, a notat AFP.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi soţia sa Sara s-au alăturat corului de urări. „La fel ca milioane de israelieni, Sara şi cu mine ne gândim la preşedintele Donald Trump şi Prima Doamnă Melania Trump şi le urăm prietenilor noştri recuperare completă şi rapidă”, a transmis Netanyahu pe Twitter.

Israelul şi SUA se bucură de relaţii bune de la instalarea lui Trump la preşedinţie, menţionează Reuters.

Donald și Melania Trump, confirmați cu coronavirus

Președintele SUA Donald Trump a anunțat că s-a confirmat că este infectat cu coronavirus. Într-un mesaj pe Twitter, el a anunțat că și soția sa, Melania, a ieșit pozitivă în urma testării.

Medicul președintelui a spus că acesta este „bine”, dar nu a făcut nicio precizare dacă are simptome specifice virusului. De asemenea, starea Melaniei Trump este bună, a adăugat medicul Sean P. Conley, scrie nytimes.com.

Medicul a adăugat că Donald Trump va rămâne izolat la Casa Albă și că își va îndeplini sarcinile „fără întrerupere”.

Trump va fi atent supravegheat medical de cei mai mari profesioniști în domeniu, iar informațiile privind starea lui de sănătate vor fi aduse la cunoștința publicului, a spus Conley.

Adauga un comentariu