International

Real Clear Politics, previziune neașteptată! Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din SUA

Publicat: 12 nov. 2020
Joe Biden și Donald Trump
Joe Biden și Donald Trump

Real Clear Politics, un agregator al rezultatelor publicate de canalele mass-media și al sondajelor prezente pe piață, nu-l mai dă pe Joe Biden drept viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Asta pentru că Biden nu mai nu mai apare ca fiind câștigător al statului Pennsylvania, deși rămâne în avantaj. Candidatul democrat este creditat cu 259 de electori (din necesarul de 270), iar lui Donald Trump îi sunt atribuiți 217.

Arizona, Georgia, North Carolina și Pennsylvania sunt statele în care numărătoarea voturilor continuă și unde sunt acuzații de fraudă și vor fi investigate.

Situația din Pennsylvania, stat-cheie ce dă 20 de electori, este extrem de complicată. Acolo, potrivit smartradio.ro, peste 80.000 de buletine de vot prin corespondență nu sunt valide. Aproximativ 51.000 de buletine de vot au fost marcate ca fiind sosite a doua zi după ce au fost trimise prin poștă – o viteză extraordinară având în vedere termenele de livrare ale Serviciului Poștal al Statelor Unite (USPS).

Aproape 35.000 au sosit în aceeași zi în care au fost expediate – aproape imposibil. Peste 23.000 de alte voturi au o dată de sosire înainte de data trimiterii – din nou imposibil. Peste 9.000 nu au o dată de expediere. Biden are aproximativ 50.000 de voturi mai mult decât Trump în Pennsylvania.

Donald Trump acuză compania farmaceutică Pfizer că ar fi făcut un joc politic: „Au anunțat vaccinul după alegeri, pentru că nu au avut curajul s-o facă înainte”

Preşedintele republican în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a criticat luni compania farmaceutică americană Pfizer şi Agenţia pentru Medicamente şi Alimente a SUA (FDA), sugerând că acestea ar fi făcut un joc politic prin neanunţarea înainte de alegerile prezidenţiale a testării cu succes a vaccinului împotriva COVID-19 pe care Pfizer l-a dezvoltat în colaborare cu compania germană BioNTech.

”FDA şi democraţii nu au vrut să se obţină un TRIUMF cu vaccinurile înaintea alegerilor, aşa că au anunţat cinci zile mai târziu, cum am spus mereu (că vor face)”, a scris într-o serie de postări pe Twitter preşedintele Trump, care încă nu şi-a recunoscut înfrângerea în scrutinul câştigat de democratul Joe Biden, relatează agenţia EFE.

”Cum am spus-o de mult timp, Pfizer şi celelalte (companii farmaceutice) vor anunţa vaccinul numai după alegeri, pentru că nu au avut curajul s-o facă înainte. La fel, FDA trebuia să-l fi anunţat înainte, nu cu obiective politice, ci pentru a salva vieţi”, a insistat Trump.

Agenţia pentru Medicamente şi Alimente a SUA (FDA) face parte din Departamentul Sănătăţii şi este condusă de Stephen Hahn, numit în acest post de Trump însuşi, scrie agerpres.ro.

Pfizer şi Administraţia preşedintelui Trump au semnat anterior un contract pentru furnizarea a 100 de milioane de doze de vaccin în valoare de 1,95 miliarde de dolari, dar această companie nu a beneficiat de finanţare publică pentru dezvoltarea vaccinului, spre deosebire de Moderna şi AstraZeneca.

Pfizer a anunțat că vaccinul său are o eficiență de peste 90%

Grupul farmaceutic Pfizer Inc. a anunţat luni că vaccinul său experimental dezvoltat în colaborare cu compania germană BioNTech are o eficienţă de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3. Cele două companii au anunţat, de asemenea, că nu au detectat deocamdată niciun motiv serios de îngrijorare legat de siguranţa vaccinului şi se aşteaptă să obţină aprobarea de utilizare în regim de urgenţă din partea autorităţilor din Statele Unite spre sfârşitul acestei luni.

Comentarii
Adauga un comentariu