Prima pagină » Magazin » Recondiţionarea caroseriei maşinii. Cum să-i redai strălucirea?
Recondiţionarea caroseriei maşinii. Cum să-i redai strălucirea?

Recondiţionarea caroseriei maşinii. Cum să-i redai strălucirea?

26 mai 2022, 11:28,
în Magazin

Pentru a nu ajunge în poziţia de a recondiţiona caroseria maşinii trebuie să iei anumite măsuri constante de întreţinere. Vopsirea totală sau parţială a întregului ansamblu sau a unor anumite elemente se impune doar în urma unui accident rutier, a unor fenomene meteo extreme sau a unei degradări în timp. Iată cum poţi păstra aspectul strălucitor al caroseriei maşinii tale prin câteva gesturi mici:

Atenţie la spălat

Spălarea regulată a maşinii la exterior este o primă măsură pe care o iei pentru protejarea acesteia de diverşi factori externi: praf, murdărie, noxe, carburant, material antiderapant, sare etc. În ceea ce priveşte spălatul propriu-zis, contează în primul rând produsele pe care le foloseşti şi felul în care le aplici. Dintre acestea, şamponul este esenţial. Alege numai produse speciale pentru maşină care nu conţin înălbitor, amoniac sau alte substanţe dăunătoare pentru vopsea şi tablă. Şamponul auto de calitate este conceput pentru a curăţa şi proteja vopseaua cu o peliculă ce previne decojirea. Chiar şi locul în care aplici şamponarea contează. Specialiştii recomandă să nu şamponezi maşina în bătaia soarelui, deoarece razele ultraviolete pot forţa uscarea substanţei de curăţat, producând pete pe caroserie. Dacă poţi, alege un loc umbros pentru spălare şi mută maşina la soare doar la final, pentru uscare.

Aplică un strat de ceară

După spălare şi uscare, o măsură pentru prelungirea perioadei de strălucire a caroseriei este aplicarea unui strat de ceară specială. Ceara are rolul de a pune în valoare şi a proteja vopseaua şi implicit tabla automobilului. Astfel, în primele zile, praful nu se va mai depune pe maşină, iar vehiculul îşi va păstra strălucirea. Şi în acest caz contează atât calitatea cerii, cât şi materialul cu care este aplicată şi tehnica utilizatorului.

Polish ocazional

Oricât de multă grijă ai avea pentru maşina ta, chiar şi dacă o adăposteşti în fiecare seară în garaj, tot există riscul apariţiei unor imperfecţiuni sau zgârieturi. În traficul urban aglomerat, lipsit de locuri de parcare, vopseaua poate avea de suferit. Fenomenele meteo sunt o altă cauză a deteriorării caroseriei, în special ploaia cu gheaţă. Pentru remedierea acestora poţi merge într-un atelier specializat în detailing sau poţi aplica în regie proprie produse polish pentru maşină. Corectarea vopselei prin lustruire se face doar cu ajutorul instrumentarului şi a consumabilelor potrivite. Discurile şi bureţii pentru polish se aleg în funcţie de suprafaţa pe care se aplică şi de gravitatea intervenţiei. Se aplică progresiv mai multe tipuri de substanţe, de la degresare şi corectare până la stratul de final care asigură lustruirea şi dă strălucirea.

Îndepărtează rugina

Rugina este unul dintre cei mai mari duşmani ai caroseriei maşinii tale. Odată apărută, oxidarea se va extinde şi va măcina pur şi simplu tabla. Există anumite zone expuse acestui pericol care trebuie urmărite. Spre exemplu, pasajele sau contraaripile roţilor reţin în sezonul rece resturi din materialul antiderapant aruncat de anvelope în timpul rulării. Ţine cont de faptul că, pe lângă alte substanţe, în antiderapant se pot găsi nisip şi sare, extrem de dăunătoare pentru vopsea şi tablă. Dacă nu cureţi periodic aceste locuri, aripile şi pragurile sunt primele elemente care vor coroda. De asemenea, rugina poate apărea în zona unei lovituri asupra căreia nu intervii la timp. Aşadar, orice pată de rugină trebuie îndepărtată profesionist.

Maşina ta nu trebuie să arate ca nouă doar atunci când ieşi cu ea din showroom. Aspectul strălucitor poate fi prelungit prin aplicarea tratamentelor corespunzătoare. Prima măsură este să speli maşina corect. În continuare, trebuie să intervii pentru îndepărtarea semnelor ce pot duce la degradarea vopselei sau a caroseriei. Cu ajutorul produselor potrivite, o poţi face în regie proprie în timp ce serviciile profesioniştilor te scutesc de efortul personal şi îţi asigură garanţia calităţii lucrărilor.

sursa foto: https://pixabay.com/photos/cleaning-steam-smoke-pressure-1837331/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`