Local

Record de decese cauzate de noul coronavirus, în județul Iași, în ultimele 24 de ore. Bilanțul total a ajuns la 770

Publicat: 14 apr. 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 22 persoane

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 14 aprilie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 40452 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 105 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Iasi au fost efectuate 1045 teste.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 60 persoane.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 13 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 770.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 155 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 105 realizate de DSP Iași, 31 de SAJ Iași și 19 de Ambulanta Dacomed Iasi.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 164150 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 93173 au fost vaccinate cu doza I și 70977 cu doza II. Pe data de 13 aprilie 2021 au fost vaccinate 2804 de persoane. Mentionam ca 2027 de persoane au primit doza I și 777 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 288 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 14 aprilie 2021, sunt ocupate 411 de paturi din care 68 sunt paturi ATI.

Focare Covid-19 în județul Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judeţul Iaşi:

 1. C. HYGEIA CLINIC S.R.L – 5 (1 asistentă și 4 pacienți)

Măsuri:

Angajata pozitivă a fost izolată la domiciliu și este monitorizată de către medicul de familie. Pacienții pozitivi au fost izolați și sunt monitorizați de către medicul unității. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor.

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

 1. SPITAL CLINIC DE URGENȚĂ ”PROF. N. OBLU” IAȘI – la ultima testare s-a mai confirmat pozitiv 1 pacient.

În cazul acestui focar, initial au fost confirmaţi pozitiv 18 pacienți si 2 salariați.

Măsuri:

În data de 13.04.2021 a fost comunicată pozitivarea a încă unui pacient. Acesta a fost izolat în sector COVID. S-a efectuat dezinfecția secției.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

 • 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 10 paturi ATI la Unitatea Mobila – Spitalul de Boli Infecţioase
 • 8 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 3 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 6 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 17 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 9 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 11 paturi ATI:

 • 2 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 1 pat ATI la Spitalul CF Iasi
 • 2 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 4 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
 • 2 paturi ATI la Unitatea Mobila – Spitalul de Boli Infecţioase

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 183 de paturi:

 • 46 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 15 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 3 paturi la Spitalul Orasenesc Harlau
 • 10 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 48 paturi la Spitalul C.F Iaşi
 • 18 paturi la Spitalul Militar
 • 43 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 2 paturi ATI.

6 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 2 paturi ATI.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 3 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 2 paturi.

 

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi,               14 aprilie 2021, un număr de 1909 de persoane se află în izolare, iar 1317 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 40778 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 41484 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Comentarii
 • incompetenta crasa din partea medicilor incepand cu cei de familie si continuind cu cei din spitale ,dublata de o nepasare ce frizeaza incredibilul !!!!

Adauga un comentariu