Local

Record de noi infectări cu COVID-19 la Iași. 295 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă

Publicat: 17 oct. 2020
testare covid-19
Când va fi atins numărul maxim de cazuri COVID-19 în România? Ce spun specialiștii

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 17 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 7746 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 295 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3471 au fost externate (cu 49 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).
În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 191.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 17 octombrie 2020, erau ocupate 463 de paturi, din care 31 sunt paturi ATI. In momentul de fata, in spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 15 paturi: 6 paturi la Spitalul C.F. Iasi, 5 paturi la Spitalul Militar, un pat la Spitalul de Pneumologie si 3 paturi la Spitalul de Recuperare.
Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 17 octombrie 2020, un număr de 1190 de persoane se află în izolare, iar 1090 de persoane sunt carantinate la domiciliu. De asemenea, pentru inca 1169 de persoane, măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Menţionăm că potrivit legislaţiei în vigoare, carantina se impune pentru contacţii direcţi cu persoane confirmate, dar şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, conform INSP.

Comentarii
 • Vom avea și câte una mie infectați pe zi…dacă nu se iau măsuri urgente. De luni sigur vom sari peste cinci sute de îmbolnăviți pe zi…
  Totuși, observ că reusesc să poarte masca aia medicala, aia banala, din in ce mai multi ieșeni sau plimbăreți prin Iași. Dacă ar mai respecta și celelalte reguli ar fi foarte bine!
  Spălatul pe mâini nu face rău. Nici distanțarea când ești în preajma unui cunoscut. Numai că unii nu vor să respecte reguli simple și de bun simt.
  Și așa masca aia de panza, medicala, este o prostie că nu securizează decât într-un procent infim, dar sa nu o porți deloc este de-a dreptul nesimțire.
  În spații publice închise ar trebui obligatoriu o masca care securizează mai mult, plus o aerisire adecvată. Am fost la Dedeman și era dezastru. Se simțea aerul închis chiar după ce treceau de casele de marcat. Aia cred ca nu au mai aerisit de la începutul pandemiei, de prin martie, aprilie…

 • In primul rand este efectul alegerilor. In ziua 2 de dupa alegeri am sarit de 2000. In 14 zile dupa alegeri, am ajuns la 4000 cazuri pe zi.
  In al doilea rand, este efectul aglomeratiei din transportul in comun. Cand in autobuz stai practic nas in nas cu ceilalti calatori, n-ai cum sa eviti infectarea. Si n-ar suplimenta astia numarul de autobuze, fereasca Sfantul. Doar sa se vaite pe la tv, atata stiu.

Adauga un comentariu