Titlurile zilei

Record de programări la saloanele de înfrumusețare din Iași. Patronii anunță măsuri drastice: „Vom lua temperatura fiecărui client. Oricine are un simptom de răceală nu va putea intra”

Publicat: 08 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Record de programări la saloanele de înfrumusețare din Iași. Patronii anunță măsuri drastice Vom lua temperatura fiecărui client. Oricine are un simptom de răceală nu va putea intra

Telefoanele angajaților din saloanele de înfrumusețare din Iași au sunat încontinuu după ce președintele României a anunțat că de pe data de 15 mai va fi reluată activitatea. Agenda cu programări este ocupată până în luna iunie, iar patronii saloanelor de înfrumusețare spun că există liste de așteptare din cauza numărului mare de solicitări. Măsurile de protecție din fiecare locație din Iași vor fi drastice, iar cei care prezintă simptome de boală nu vor fi lăsați să intre în salon.

Administratorii saloanelor de înfrumusețare din Iași se așteaptă ca începând cu data de 15 mai să reia activitatea. După două luni de pauză din cauza măsurilor luate împotriva răspândirii coronavirusului, patronii încearcă să recupereze pierderile. Chiar dacă vor fi schimbări majore începând cu data de 15 mai și veniturile vor fi mai mici față de lunile dinainte de pandemie, administratorii saloanelor de înfrumusețare din Iași sunt bucuroși că vor putea, încet-încet, să revină la normal. Clienții au început să facă programări imediat după ce anunțul a fost făcut de Președintele României.

Programul este full în saloanele din Iași

Unul dintre cei mai vechi frizeri din Iași spune că telefonul i-a sunat încontinuu.

„Imediat ce președintele a făcut anunțul la televizor, telefoanele au explodat. Programul este full până la sfârșitul lunii mai și pentru luna iunie am liste de așteptare. Am făcut programări relaxate, fiecare stilist va fi cu un singur client sau clientă. Vă dați seama că nu va mai fi ca înainte, când o clientă era la vopsit, cu vopseaua în păr, luam alt client. Vor fi niște pierderi, la fel cum au fost și în aceste două luni cât am închis salonul, însă e important că reluăm activitatea. Ne-am aprovizionat cu tot ce trebuie”, spune Alin, angajatul unui salon de înfrumusețare din cartierul Dacia.

Măsuri drastice pentru protecția împotriva COVID-19

Potrivit administratorilor de saloane de înfrumusețare din Iași, clienții se vor dezinfecta la intrarea în salon cu soluția pusă la dispoziție, vor purta măști și li se va lua temperatura.

„Am achiziționat măști, mănuși, viziere și aparate cu ultraviolete care în fiecare dimineață vor steriliza aerul din încăpere. Vom lua temperatura fiecărui client și vor fi programări la ore exacte și va fi o pauză de 15 minute între fiecare client. Imediat cum se eliberează scaunul, acesta va fi sterilizat. Aproximativ 10 minute vor fi în plus pentru fiecare client în cazul în care acesta întârzie”, a spus Vladimir Ciobanu, director executiv în cadrul Donna Carina, firmă care are 108 angajați în cele 6 saloane de înfrumusețare.

Angajații din saloanele de înfrumusețare vor munci în ture

În salonul Posh, unul dintre cele mai vechi saloane din Iași, cu 5 angajați trimiși în șomaj tehnic, deja încep pregătirile pentru redeschidere.

„Momentan așteptăm angajații de la firma cu extinctoare să vină să le monteze. Pentru noi e mult mai bine că se redeschid saloanele. De pe 15 mai am stabilit că angajații vor lucra pe ture, în două săli, cu câte un client într-o sală. Programările se vor face de la distanță și ne pregătim pentru dezinsecție și dezinfecție. Avem măști, mănuși de protecție. Programări, vă dați seama, s-au făcut deja cred că pentru o săptămână sau două”, susțin reprezentanții salonului Posh.

Prețurile nu vor crește

Cei care vor veni la programare și prezintă simptome de răceală nu vor fi primiți în saloanele de înfrumusețare din Iași. Patronii au luat măsuri drastice.

„Oricine va avea un simptom de răceală, de boală, nu va putea intra. Vom lua măsurile impuse de Ministerul Sănătății”, susțin reprezentanții salonului Noblesse.

De asemenea, patronii spun că nu vor mări prețurile, chiar dacă profitul va fi mai mic. Astfel, un tuns va începe de la 20 de lei pentru bărbați și 30 de lei pentru femei, iar un coafat 60 de lei minimum. Saloanele de înfrumusețare, frizeriile, cabinetele stomatologice, afacerile din domeniul HoReCa vor fi redeschise de la 15 mai, după două luni de sistare a activității.

Adauga un comentariu