Actualitate

Record după record. Campionul David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber la Europene

Publicat: 12 aug. 2022
David Popovici în bazin
Campionul David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber la Europene

Înotătorul David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de nataţie desfășurate la Roma. Sportivul român a înregistrat un timp de 46 sec 98/100, astfel că un nou record european a fost stabilit în semifinalele de vineri, 12 august.

David Popovici continuă să aibă evoluții formidabile. În serii, înotătorul „tricolor” reușise un alt record al Campionatelor Europene, 47 sec 20/100. Campionul mondial en titre la 100 şi 200 m liber l-a depășit pe rusului Kliment Kolesnikov, care stabilise un record de 47 sec 11/100, în 28 iulie 2021, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Maghiarul Kristof Milak a obținut al doilea timp al semifinalei, cu 47 sec 76/100.

Brazilianul Cesar Cielo Filho deține recordul mondial al probei, cu 46 sec 91/100, performanță obținută în 2009.

Sâmbătă, 13 august, de la ora 19:22 (ora României), va avea loc finala probei de 100 m liber, conform Agerpres.

David Popovici, decorat de președintele Klaus Iohannis!

David Popovici a scris istorie în sportul românesc după prestațiile sale impecabile la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta și Campionatul European de juniori desfășurat la Otopeni.

Iohannis l-a decorat și pe antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu.

„Vă felicit în numele tuturor românilor pentru rezultate deosebite obținute”, le-a spus Iohannis celor doi, miercuri, la Cotroceni.

„Dragă David, la doar 17 ani ai reușit performanța extraordinară să deschizi un nou capitol în istoria natației românești. Prin multa muncă, antrenamente epuizante, sacrificii și încredere în forțele proprii, ai devenit unul din cei mai tineri campioni din toate timpurile si ai reușit să dobori recorduri”, a adăugat șeful statului.

Potrivit acestuia, David Popovici „a cucerit inimile tuturor” prin „exemplul personal de disciplină, maturitate și modestie”.

„Reprezinți o sursa de inspiratie pentru români. Pentru a atinge un record este nevoie de o miime de secundă, performanță care se construiește prin ani de munca”, a menționat Iohannis.
Adauga un comentariu