Sport

Record negru pentru SUA. Chiar și așa, ideea MLB este susținută de responsabili ai sănătății publice. Ce plănuiesc americanii

Publicat: 09 apr. 2020

Numărul de îmbolnăviri cu coronavirus a depășit azi pragul de 400.000 în SUA. 400.549 de infectări cu COVID-19 au fost raportate de către americani. Numărul deceselor provocate de acest virus a crescut în ultima zi cu 1.970 (un nou record negativ), și a ajuns la 12.841.

MLB vrea să înceapă sezonul în luna mai

În ciuda cifrelor îngrijorătoare, într-o continuă creștere, Liga profesionistă nord-americană de Baseball (MLB), al cărei debut de sezon a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, are în vedere o începere a stagiunii în luna mai, într-un singur loc, la Phoenix, în Arizona, informează ESPN, citat de Agerpres.

Conform presei americane, MLB este din „ce în ce mai focalizată” asupra unui plan care vizează să dispute meciurile cu porțile închise, pe stadioane în aer liber la Phoenix și în împrejurimi.
Jucători, antrenori, staff-uri, arbitri și alți oficiali ar urma să fie cazați la hotelurile din regiune, într-o izolare relativă cu deplasări doar către stadion, la distanță de public.
Ideea are susținerea unor înalți responsabili ai sănătății publice, care consideră că echipele ar putea funcționa în deplină securitate, în ciuda pandemiei de coronavirus.
Sezonul MLB, care cuprinde 162 de meciuri de echipă, trebuia să debuteze pe 26 martie.

400.549 de infectări cu COVID-19 au fost raportate de SUA
12.841 este numărul deceselor cauzate de coronavirus în SU
Adauga un comentariu