Magazin

Recorduri neobișnuite din toate sporturile

Publicat: 20 ian. 2021

Află care sunt cele mai neobișnuite recorduri din sport, de la cine a reușit cele mai tari execuții la hochei și până la cine este cel mai bătrân alergător.

Sportul este modalitate de distracție, relaxare și performanță, așa că este evident faptul că reprezintă și un mod de a realiza recorduri. Unele dintre aceste recorduri sunt obișnuite, în timp ce altele sunt neobișnuite. La fel cum poate părea să joci live, contra unui crupier uman, dar de pe o platformă de online cazino. Însă și aceste recorduri ciudate fac parte din farmecul sportului și contribuie din plin la popularitatea de care se bucură acesta.

Ce înseamnă un record sportiv neobișnuit?

Precum orice alt record este vorba despre performanță, numai că, în acest caz, această realizare  se face într-un mod aparte. De exemplu, mulți oameni știu că Usain Bolt este recordman-ul la viteză pe 100 de metri (9,58 secunde), numai că puțini sunt cei care știu că există și un alt record la 100 de metri.

Este vorba despre performanța japonezului Kenichi Ito, care a stabilit un timp de 15, 71 secunde pe această distanță. Care este diferența? În timp ce Usain Bolt a alergat în două picioare, Ito a făcut-o în patru labe (folosindu-și mâinile pentru a stabili acest record neobișnuit).

Însă acesta nu este singurul record neobișnuit legat de cursa de viteză pe 100 de metri. Stanislaw Kowalski (născut în 1910) și care se pregătește să sărbătorească în luna aprilie vârsta de 111 ani a reușit să parcurgă această distanță în 32, 79 de secunde, atunci când avea 104 ani.

Recorduri stranii care rămân în istoria sportului

Baseball-ul este un sport extrem de popular în SUA, așa că există o serie de recorduri cunoscute de americani în legătură cu acest sport. Numai că, din când în când se mai înregistrează și “altfel de recorduri”. Unul dintre acestea îi aparține lui Ray Caldwell (jucător la echipa Cleveland Indians) care a reușit să termine meciul pe care îl disputa echipa sa chiar dacă a fost lovit de un fulger.

Tot dintr-un sport popular în America (fotbalul american) vine și recordul mai puțin neobișnuit al lui Craig MacTavish (jucător la St. Louis Blues). Acesta a fost desemnat în anul 1997 (la retragere) drept ultimul jucător care a jucat fără cască de protecție (și având în vedere că regula a fost introdusă în sezonul 1979-1980, a făcut-o pentru mult timp).

Pentru iubitorii de bowling,  cel mai bun loc în care se pot bucura de sportul lor favorit este în Japonia – Inazawa Bowling Centre – pentru că aici sunt nu mai puțin de 116 piste de popice pe care se poate juca simultan.

Shaquille O’Neal este cunoscut în toată lumea pentru recordurile sale în baschet, numai că va rămâne celebru și pentru un record neobișnuit. Acesta a “reușit” să rateze 5317 lovituri libere până în momentul în care s-a retras din activitate, în 2010.

În 1946, în meciul dintre Aurele Couture și Ralph Walton s-a înregistrat un alt record neobișnuit – cel mai rapid knock-out din istoria acestui sport: 10,5 secunde. Poate că nu pare atât de neobișnuit, numai că cel care a primit lovitura – Walton – a fost distras de către antrenorul său, acesta neputându-se ridica de la podea după pumnul expediat de Couture.

Meciurile de hochei pe gheață sunt extraordinare mai ales atunci când se înscriu foarte multe puncte. Poate că sunt mulți jucători care reușesc să marcheze câte 5 goluri pe meci, dar nimeni nu îl poate egala pe Mario Lemeiux. Acesta a marcat pentru Pittsburgh Penguins 5 goluri în cinci feluri diferite în meciul echipei sale din 31 decembrie 1988.

În anul 1963 s-a disputat cel mai lung meci de fotbal care a durat nu mai puțin de 63 de zile. Neobișnuit, nu-i așa? Nimeni nu se aștepta la o astfel de durată, atunci când în data de 5 ianuarie 1963, meciul programat între Coventry City și Lincoln City în FA Cup nu a început din unei furtuni de zăpadă. După 10 reprogramări din diverse motive, aceasta avea să dispute în data de 6 martie 1963.

Acest gen de recorduri contribuie din plin la sporirea farmecului sportului, indiferent de tipul activității sportive. Genul acesta de recorduri le oferă spectatorilor și telespectatorilor un motiv în plus pentru a urmări competițiile și sporturile lor favorite cu și mai multă pasiune.

 

Adauga un comentariu