International

Redactorul-șef al Sputnik i Pogrom a murit. Acesta a căzut de la etajul unei clădiri din Moscova

Publicat: 28 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Redactorul-șef al Sputnik i Pogrom a murit. Acesta a căzut de la etajul unei clădiri din Moscova
Redactorul-șef al Sputnik i Pogrom

Yegor Prosvirnin, redactorul-şef al site-ului ultranaționalist „Sputnik i Pogrom”, a murit după ce a căzut pe fereastră de la etajul patru al unei clădiri situate în centrul Moscovei, relatează agenția de presă rusă TASS, citată de agențiile internaționale.

Incidentul a avut loc luni.

Prosvirnin (foto miniatură și galerie), în vârstă de 35 de ani, a decedat în urma impactului.

TASS susține că jurnalistul era gol, beat și sub influența drogurilor înainte de precipitarea de la etaj.

Martori citați de alte publicații ruse spun că bărbatul ar fi aruncat pe geam un spray cu gaz și un cuțit și apoi a sărit după aceste obiecte.

Echipajul de pe ambulanța sosită la fața locului l-a declarat mort.

Fotografii ale cadavrului lui Prosvirnin, întins pe asfaltul bulevardului Tverskoy din centrul Moscovei, au început să circule pe rețelele sociale.

Cine a fost redactorul-șef al site-ului naționalist Sputnik i Pogrom

Născut la Vladivostok, Yegor Prosvirnin a debutat ca jurnalist în domeniul știrilor legate de computere și gaming, însă și-a deschis ulterior site-ul prin intermediul cărora a susținut cauza separatiștilor pro-ruși din Donbas.

Presa rusă notează că site-ul lui Prosvirnin a criticat adesea Kremlinul și a prognozat că Federația Rusă „se va prăbuși” iar regimul lui Putin se va confrunta cu un război civil, dar a susținut anterior guvernul rus în timpul anexării Ucrainei.

În 2016, jurnalistul, împreună cu scriitorul Eduard Limonov, cu fostul lider al separatiștilor din Donbas, Igor Strelkov și cu alți naționaliști ruși, au creat organizația „Mișcarea națională a întregii Rusii”, care nu a reușit însă să se impună ca o prezență socială sau politică de anvergură.

În 2017, Roskomnadzor – Serviciul federal rus de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informatice și presei – a plasat site-ul lui Prosvirnin pe lista celor interzise.

Site-ul a fost blocat în Federația Rusă, sub motivul promovării „urii etnice și religioase”.

TASS menționează că, luni, înainte de incident, Prosvirnin şi familia sa au închiriat un apartament la etajul al patrulea al unui imobil din centrul Moscovei.

Conform agenției ruse, înainte de moartea sa, jurnalistul s-a comportat „nepotrivit”, fiind sub influența drogurilor și a alcoolului.

El s-ar fi închis în camera lui, unde a aruncat lucruri pe jos și a spart mobila.

În urma scandalului, a fost chemată poliția, iar ofițerii au fost nevoiți să urce în apartament printr-un balcon alăturat.

Adauga un comentariu