National

„Regina Madridului”, condamnată definitiv. Ce pedeapsa a primit românca

Publicat: 22 nov. 2019

Alina Stoica, cea mai de temut româncă din Spania este poreclită „spaima Madridului”. Aceasta a fost trimisă în judecată încă din lună martie. Este cunoscută pentru modalitatea în care şi-a construit un adevărat imperiu în capitala Spaniei. Văduva unui cunoscut interlop, controla o vastă reţea de prostituţie. La ordinele acesteia se aflau sute de interlopi.

Condamnarea definitivă a avut loc. Alina Stoica, a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare de un tribunal din capitala Spaniei. Româncei i s-au adus acuzații de proxenetism, şantaj şi ameninţări la adresa altor persoane.

Procurorii au solicitat de fapt o pedeapsă de 11 ani şi 10 luni de închisoare, însă judecătorii au fost mai indulgenţi.

Este văduva unui interlop foarte cunoscut pe nume Dorel Hanea, cel care a fost mâna dreaptă a celebrului Clamparu. Alina Stoica şi-a construit un uriaș imperiu în capitala Spaniei, unde s-a ales cu porecla de „Regina de la Madrid”. Ea controla, printre altele, o vastă reţea de proxenetism, ale cărei victime au fost zeci de românce, obligate să se prostitueze. Femeile erau obligate să i se supună, iar Alina Stoica le ameninţa frecvent că le va tortura până la moarte. Acestea erau nevoite să plătească taxă de protecţie.

„Eu sunt legea pe străzile astea”, obişnuia să le spună românca. Două dintre conaţionalele sale pe care le-a ameninţat au depus o plângere la Poliţie. Femeile le-au declarat anchetatorilor că „Regina Madridului” le solicită o taxă de 100 de euro săptămânal pentru a le permite să stea pe străzile aflate sub controlul ei. „Eu sunt Alina, nu puteţi lucra aici fără să plătiţi! Eu sunt legea, iar dacă nu plătiţi, voi trimite să fiţi torturate până veţi muri”, le-ar fi spus fetelor, conform unor surse ale anchetei.

Una dintre femei a confirmat că a fost sechestrată, bătută şi ameninţată cu un cuţit şi obligată să urce într-o maşină. Cazul a ajuns repede în presa iberică, iar cele două victime au fost incluse într-un program de protecţie. Alina Stoica a fost pusă sub arest în luna martie, iar cele două femei au depus mărturie la proces împotriva ei.loading...

Adauga un comentariu