Economic Local

Registru electronic pentru urmărirea solicitărilor sau proiectelor europene

Publicat: 03 dec. 2019

Ieșenii care depun proiecte sau solicitări ce au legătură cu fondurile europene și Ministerul Dezvoltării nu trebuie să mai facă drumuri la București. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a publicat Registrul electronic prin care poate fi urmărit traseul solicitărilor sau proiectelor depuse la minister.
Astfel, fiecare beneficiar care a depus o solicitare poate verifica stadiul documentului depus, accesând un link și introducând numele solicitantului/denumirea instituției. Aici trebuie trecute inclusiv numărul de înregistrare al expeditorului, precum și numărul de înregistrare în MLPDA.

Chestionar în rândul IMM-urilor din zona Nord-Est

Menționăm și faptul că Agenția de Dezvoltare Regională – Nord-Est a anunțat IMM-urile și start-up-urile că se va realiza un chestionar în rândul acestora. Intervievarea se va realiza pentru potențialii beneficiari ai programului Proof of Concept (dovada conceptului – n.r.). Acesta urmărește să sprijine cercetarea, dezvoltarea și inovarea la nivel de firmă, oferind granturi pentru validarea viabilității tehnice sau potențialului practic al invențiilor și pentru susținerea inovării în afaceri. Obiectivul acestui program este stimularea noilor afaceri și noilor activități în afaceri mature.

„Pentru o mai bună proiectare a Programului Proof of Concept, se dorește realizarea unui chestionar pentru a înțelege nevoile și cerințele start-up-urilor și IMM-urilor ca potențiali beneficiari ai granturilor. Chestionarul vizează antreprenori, manageri și angajați din start-up-uri și IMM-uri românești care inovează în cadrul organizației. Compania trebuie să aibă o vechime de cel puțin 1 an”, au precizat reprezentanții ADR N-E.loading...

Adauga un comentariu