Actualitate

Regula impusă de companiile aeriene pentru pasageri! Nu ai voie în avion dacă ești îmbrăcat așa

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Regula impusă de companiile aeriene pentru pasageri Nu ai voie în avion dacă ești îmbrăcat așa
Cele mai mari companii aeriene au introdus o nouă regulă strictă privind vestimentația pasagerilor.

Iată regula impusă de companiiile aeriene pentru pasageri. Ryanair, Jet2, Easyjet și TUI au impus aceste măsuri noi, subliniind că anumite comportamente pot crea perturbări în timpul zborurilor. Nu ai voie în avion dacă ești îmbrăcat așa.

Regula impusă de companiile aeriene pentru pasageri!

Patru dintre cele mai mari companii aeriene au introdus o nouă regulă strictă privind vestimentația pasagerilor, rezervându-și dreptul de a refuza îmbarcarea acestora în avion în cazul în care nu respectă anumite restricții. Aceste standarde includ evitarea hainelor cu însemne ofensatoare sau cu limbaj nepotrivit, iar pasagerii sunt rugați să acopere sau să îndepărteze astfel de articole înainte de a urca în avion.

Deși multe companii aeriene nu au reguli oficiale de vestimentație, este recomandat să evitați să purtați haine murdare, rupte sau prea casual în timpul călătoriilor cu avionul. De asemenea, trebuie să fiți atenți la eventualele restricții referitoare la îmbrăcăminte, cum ar fi interzicerea hainelor de plajă sau a încălțămintei necorespunzătoare.

În unele cazuri, companiile aeriene pot impune reguli specifice în conformitate cu legile și obiceiurile locale ale țării în care operează, iar pasagerii sunt așteptați să respecte aceste reguli înainte de îmbarcare.

Biletele de avion vor fi mai scumpe anul acesta

În vara acestui an, cea mai aglomerată perioadă, randamentele companiilor aeriene europene ar urma să depăşească valorile de anul trecut, atingând un maximum de 8,5%, şi vor creşte şi mai mult în 2025 pe măsură ce va continua cererea de călătorii.

Biletele de avion vor fi mai scumpe în acest an. 2023 a fost primul an fără pandemie, iar transporturile aeriene s-au confruntat cu o cerere uriașă. Prețurile în prezent nu sunt fixe sau controlate, iar companiile aeriene vor căuta să maximizeze profiturile realizate prin vânzarea de bilete. Cei care călătoresc cu avionul se vor confrunta în această vară cu preţuri mai mari ale biletelor de călătorie. Stabilirea prețurilor și disponibilitatea tarifelor sunt determinate astăzi de un sistem de clase de rezervare. Este important de menționat că acestea diferă de clasa de călătorie adică, economie sau business class și sunt o serie de litere care definesc nivelul tarifului plătit pe bilet.

Tarifele aeriene au crescut în Europa în 2023, ceea ce îi face pe mulți să se întrebe ce se va întâmpla în 2024. Atât rutele lungi, cât și cele scurte sunt afectate. De exemplu, prețurile biletelor de avion în Franța au crescut cu 23,6 la sută față de anul 2023. Prețurile biletelor de zbor internaționale din Marea Britanie au crescut cu aproximativ 18 la sută față de anul trecut, conform unui site de rezervări.

Michael O’Leary, directorul general al Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a anunțat că va scumpi cu până la 10% biletele de avion în această vară. În vara acestui an, preţurile la bilete vor fi din nou mai ridicate, comparativ cu perioada similară din 2023.

„La noi, preţurile au crescut în medie cu 17% în vara anului trecut. Dar nu cred că vara aceasta vom avea o creştere mai mare de 10%. Dacă va creşte capacitatea, preţurile vor scădea.”, a susţinut şeful Ryanair.

Cei care călătoresc cu avionul se vor confrunta în această vară cu preţuri mai ridicate ale biletelor. Până acum, preţurile mai mari nu au avut un impact asupra cererii, iar cererea de zboruri a depășit disponibilitatea companiilor aeriene.

Adauga un comentariu