Prima pagină » Lifestyle » Regula simplă de 1 secundă care vă va face mai popular și respectat
Regula simplă de 1 secundă care vă va face mai popular și respectat

Regula simplă de 1 secundă care vă va face mai popular și respectat

26 ian. 2021, 09:59,
BZI.ro, în Lifestyle

Doar ezitând să răspunzi, poți schimba percepția celuilalt despre tine și câștigi respect. S-au scris sute de cărți și articole despre cum să reușești, dar unul dintre cele mai bune sfaturi a venit de la Napoleon Hill, autorul cărții Think and Grow Rich : „Gândește-te de două ori înainte de a spune ceva, deoarece cuvintele și influența ta vor însămânța succesul sau eșec în mintea ascultătorilor „.

Această regulă generală poate fi scurtată la un simplu truc care te face instantaneu mai popular și respectat în timpul unei conversații.

Ia o secundă înainte de a răspunde.

Această ușoară schimbare a modului în care vorbești poate fi foarte benefică. Iată cum funcționează.

1. Nu îi întrerupeți pe ceilalți

Când îl întrerupem pe interlocutor , ne exprimăm lipsa de respect față de el. Dacă întrerupem pentru că știm ce avea să spună, ne sugerăm, de asemenea, că este plictisitor și previzibil.

Și când întârzie să răspundem, îi arătăm interlocutorului că el și părerea lui nu ne sunt indiferenți. Dăm dovadă de respect, deci primim respect în schimb.

2. Ai timp să te concentrezi

Majoritatea oamenilor din negocierile de afaceri folosesc abordarea „Trage fără scop”, așa cum este descrisă de Michael Masterson (adică vorbește fără să se gândească). Sau sunt atât de lăsați de conversație încât estompează informații inutile.

Cu toate acestea, fiecare conversație ar trebui să aibă un scop specific, în special în afaceri. În caz contrar, de ce să începi o conversație? Ezitând să răspundeți, puteți găsi cuvintele potrivite care vă vor aduce beneficii atât dvs., cât și interlocutorului.

3. Îți este mai ușor să-ți exprimi gândurile.

Mulți oameni folosesc cuvinte parazitare în conversație („ca”, „a …”, „înțelegi”). Acest lucru vă oferă puțin timp să vă gândiți la următoarea frază. Numai un astfel de discurs sună indistinct și neconvingător.

Dacă vă gândiți la răspuns, puteți avea timp să vă reuniți și să vă formulați clar gândul.

4. Pari mai deștept

Nimeni nu îi respectă pe cei care vorbesc neîncetat și nu-l ascultă pe interlocutor . Dacă te oprești înainte de a răspunde, vei fi considerat atent, iar cuvintele tale vor fi ascultate.

Acest truc nu numai că te va ajuta să câștigi mai mult respect la locul de muncă, dar îți va întări și relația cu cei dragi. La urma urmei, de fiecare dată când te gândești la cuvintele tale, exprimi iubire și respect. Și acest lucru este foarte important în orice relație.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *